REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Modificări privind sursele de finanțare a Fondului cinematografic


     2% din toate sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfășoară activități în domeniul jocurilor de noroc va fi direcționat anual către Fondul cinematografic.
     Inițiativa aparține deputatului liberal Gigel Știrbu, fost Ministru al Culturii, și Președinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaților. Ministerul Culturii a participat la elaborarea textului final, pe care îl găsiți aici. Această modificare a articolului 13, litera e, din ordonanța 39/2005, privind finanțarea Fondului cinematografic a fost votată pe 10 mai, în ședința de marți a Camerei Deputaților.
     Textul complet votat în Camera Deputaților este următorul: „Un procent de 2% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfășoară activități în domeniul jocurilor de noroc va fi direcționat anual către Fondul cinematografic pentru încurajarea și susținerea industriei cinematografice. Suma va fi virată Fondului cinematografic până la data de 31 mai a anului în curs pentru anul precedent și nu se supune regularizării conform prevederilor art. 66, alin 1 din Legea finanțelor publice nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare.”
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 2% din sumele colectate de la jocurile de noroc, consiliul national al cinematografiei, fondul cinematografic, ministerul culturii, ordonanta 392005

Opinii: