REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMirela Retegan este ambasadorul KINOdiseea 2017


     Festivalul Internațional de Film pentru publicul tânăr anunță că Ambasador al acestei ediții este Mirela Retegan, cunoscuta creatoare a fenomenului „Zurli”.
     Zurli este cea mai mare companie privată de animație pentru copii, din România. Spectacolele sale sunt despre magia care apare când li se spune copiilor povestea potrivită lor. Creatoarea Zurli a transformat ideea de educație (plictisitoare, neatractivă pentru copii) într-un spectacol al imaginației, pe care cei mici îl pot accesa oricând pentru a face lumea din jurul lor mai bună și mai frumoasă. Gașca Zurli este trupa fenomen naţional pentru copiii din România. Este cel mai mare brand pentru copii 100% românesc.
     Mirela Retegan a acceptat propunerea organizatorilor Festivalului KINOdiseea, mărturisind că se alătură acestui eveniment fără ezitare, mai ales pentru că împărtășește o misiune comună: aceea de a îmbina educația cu distracția. Ea va participa alături de „Gașca Zurli” la evenimente organizate în cadrul KINOdiseea și îi va îndemna pe cei mici să vină în sălile de cinema.
     „Ne bucurăm foarte mult că anul acesta Mirela Retegan s-a alăturat ca Ambasador Festivalului KINOdiseea! Într-adevăr, nici că se putea o colaborare mai frumoasă, mai ales că îi urmărim activitatea și suntem fani Zurli, iar copiii vor fi încântați cu siguranță să își vadă prietenii din Gașcă la film,”  declară Ligia Keșișian Mitulescu, director artistic al festivalului.
     KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. În cele opt ediții precedente, festivalul a avut peste 90.000 de participanți.
     Anul acesta, Gala de deschidere va avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, pe 9 noiembrie, ora 19:00, cu unul dintre cele mai premiate filme ale anului, în festivalurile de film dedicate publicului tânăr – Inima în Braille/ Heartstrings, în regia lui Michel Boujenah.
     Detalii: www.kinodiseea.ro/
(07.11.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de film pentru copii, kinodiseea 2017, mirela retegan, zurli

Opinii: