REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Ministerul Culturii – Programul ACCES va fi dedicat operatorilor culturali independenți


     Ministerul Culturii dorește să vină în sprijinul sectorului cultural independent, care traversează în acest moment o criză majoră generată de situația de urgență la nivel național. Din acest motiv, Ministerul Culturii a decis ca, anul acesta, sesiunea anuală de finanțare prin Programul ACCES să fie dedicată operatorilor culturali din zona independentă. De asemenea, pentru a facilita implementarea proiectelor și acțiunilor culturale, în contextul izolării sociale impuse, Ministerul Culturii lansează în acest an programul ACCES sub denumirea de ACCES Online 2020 și invită operatorii culturali independenți să transmită propuneri de proiecte care să se desfășoare exclusiv online și să se încadreze în domeniile: teatru, muzică, dans, arte vizuale, patrimoniu imaterial.
     Suma alocată pentru finanţarea sesiunii de selecţie în cadrul Programului ACCES Online 2020 este de 1.000.000 lei. Suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect/acțiune culturală este de 50.000 lei.
     Pentru a fi eligibile, ofertele culturale depuse în cadrul Programului ACCES Online  trebuie să se desfăşoare în intervalul  30 mai – 31 august 2020.
     Dosarul de participare va fi transmis în format fizic, pe adresa Ministerului Culturii- Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, București - pentru Direcția Cultură Scrisă și Creație Contemporană, cu mențiunea pe plic „Proiect  Program ACCES Online 2020”, dar și în format electronic pe adresa de e-mail directiacultura@cultura.ro, cu mențiunea în titlul e-mail-ului „Proiect Program ACCES Online 2020 ”.
     Data limită pentru transmiterea dosarului de participare este 30 aprilie 2020. Mai multe detalii despre regulamentul concursului sunt disponibile pe site-ul Ministerului Culturii.
     Detalii: Ministerul Culturii
(27.03.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: concurs de finantare proiecte, ministerul culturii, operatori culturali, programul acces, sectorul independent

Opinii: