REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMaramureș International Film Festival - MMIFF


Prima ediție a Festivalului Internațional de Film Maramureș (16-19 iulie) se desfășoară la Sighetu Marmației.

     Competiția de scurtmetraje se deschide cu proiecția filmului Rate Me, premiat la Cannes 2015 – Director’s Fortnight / Quinzaine des Realisateurs, cu Premiul Illy Prize pentru cel mai bun scurtmetraj. Filmul este portretul nu doar amuzant al unei tinere escorte Coco și a fost considerat o revelație a acestui an la Cannes.
Rate Me este o producție 2015 din Marea Britanie, semnată de regizorul Fyzal Boulifa. Imaginea filmului este semnata de Taina Galis, cineastă născută în România.
Succesul din 2015 de la Cannes al regizorului Fyzal Boulifa vine la doar trei ani după cel înregistrat cu filmul The Curse, film ce i-a adus același premiu la Cannes 2012.
Lista scurtmetrajelor nominalizate la premiul BEST SHORT MMIFF cuprinde producții și co-producții din România, UK, Franța, Germania, Ucraina, India, Australia, Turcia, Moldova, Ungaria.
Producțiile din Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Georgia, Rusia, Turcia sunt nominalizate și la CROSSING BORDERS Award.
Filmele studențești ce vor fi proiectate la Sighetu Marmației sunt producții recente ale școlilor de film de la UNATC, Universitatea Babeș-Bolyay și Filmakademie Baden-Wurttemberg.
Maramureș Film Festival are în program și scurtmetrajele de animație premiate la ultima ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim'est București. 
Proiecțiile au loc în aer liber, în Parcul Central, de la ora 21.30, publicul fiind invitat să participe la un maraton cinematografic.
Accesul este gratuit, spectatorii fiind invitați să voteze pentru Premiul Publicului.
Festivalul este susținut de Municipiul Sighetu Marmației, prin Centrul Cultural.

 
 
 Galerie Foto

Cuvinte cheie: animest 2014, festival de film sighetu marmatiei, maramures international film festival 2015, scurtmetraje romanesti

Opinii: