REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Mă văd. Mă descriu. Mă aflu”, spectacol lectură cu Ioana Flora, Adina Lucaciu, Irina Velcescu


     Actrițele Ioana Flora, Adina Andrei Lucaciu și Irina Velcescu se reunesc pe scena teatrului Unteatru în cadrul unui spectacol lectură bazat pe texte scrise de adolescenți din trei licee bucureștene.
     Atelierele de autocunoaștere prin scris Mă văd. Mă descriu. Mă aflu. Au fost organizate în perioada septembrie – octombrie 2022 și au fost dedicate liceenilor din Colegiul Național “Grigore Moisil”, Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes”și Colegiul Tehnic “Carol I”. Pe parcursul a trei săptămâni, participanți (14-18 ani) din cele trei licee au deprins noțiuni teoretice și practice de scriere creativă, scriere dramatică și scenaristică, asistați de trainerii Oana Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaela Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Ana Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică).
Reprezentația va avea loc în data de 15 noiembrie la ora 19,00 și va fi găzduită de Unteatru. Intrarea este liberă. “Este pentru a patra oară când, în urma acestor ateliere de autocunoaștere prin scris pe care le-am demarat în urmă cu doi ani, dăm ocazia unor foarte tineri autori să își audă textele citite public de trei actrițe, pe scena unui teatru. Sinceritatea cu care sunt scrise și caracterul foarte personal al textelor lor transformă întregul eveniment în ceva foarte special. Se râde și se plânge în egală măsură și e foarte emoționant pentru toată lumea” declară Oana Răsuceanu, președinte al Asociației Culturale Control N și trainer al atelierelor de scriere creativă din cadrul proiectului.
     Mă văd. Mă Descriu. Mă aflu. este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional(AFCN) și de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022”. Asociația Culturală Control N a inițiat și a implementat numeroase ateliere și training-uri dedicate tinerilor (copii și adolescenți deopotrivă), educația prin film sau teatru fiind unul dintre domeniile de interes ale celor trei membri fondatori.
Detalii: controln.ro 
(8.11.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana agopian, asociatia control n, atelier de autocunoastere prin scris 2022, ma vad. ma descriu. ma aflu, oana rasuceanu

Opinii: