REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLos Angeles adoptă reguli stricte pentru repornirea producției de film


     Los Angeles a emis reglementări extinse pentru reluarea producției de film și TV.
     Regulamentul permite reluarea producțiilor chiar de vineri, deși majoritatea vor începe cel mai probabil abia în iulie sau august. Regulile stabilesc directive stricte pentru distanțarea socială pe platou: membrii echipelor de filmare vor fi nevoiți să poarte măști de protecție, actorii trebuie să se spele pe mâini înainte de filmare, iar prezența pe platou va fi restrânsă doar la membrii esențiali ai filmării.
     Orice contact fizic prelungit - adică scene de luptă sau scene de sex - este "descurajat", iar actorii sunt constrânși să rămână "cât mai tăcuți cu putință, pentru a evita răspândirea picăturilor de salivă prin discuții”. Scenele cu mulțimi sunt, de asemenea, descurajate. Actorii și muzicienii care nu pot purta măști în timpul spectacolelor trebuie să păstreze o distanță de opt metri.
     Regulile permit personalului plătit să participe ca membri ai audienței - pentru talk-show-uri sau sitcom-uri, de exemplu -, dar prevăd ca aceștia să stea la o distanță de șase metri unul de celălalt, și ca publicul să fie limitat la 25% din capacitatea maximă a spațiului. Regulile prevăd, de asemenea, că același grup de angajați ar trebui utilizat ca public pe toată durata unei producții.
     Actorii sunt încurajați să se macheize singuri, în măsura în care asta e posibil. Bufetele suedeze sunt interzise, singurele variante de catering acceptate fiind cele care prevăd servirea individuală.
     Donna Langley, directoarea Universal Pictures, care a activat drept reprezentanta industriei cinematografice în demersul SUA de a reporni economia, a declarat că regulile sunt "un pas înainte pentru revitalizarea industriei din Los Angeles".
Detalii: Variety

(12.06.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: covid-19, donna langley

Opinii: