REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Lansări de carte la Editura Uniunii Cineaștilor din România, în ianuarie 2020


     Trei volume apar în librării în ianuarie, toate publicate la Editura UCIN.
     ”Sora mea din Australia”, scrisă de criticul de film Magda Mihăilescu, cuprinde ”Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”. Volumul, ”un clasic portret”, cum spune autoarea, este structurat în câteva capitole: Convorbiri, Scrisori, Confesiuni, Mărturii. Un capitol special este O călătorie cu filmele, cu o introducere semnată de criticul de film Cristina Corciovescu. Cartea, de o foarte bună calitate grafică, are numeroase fotografii, alb-negru, așa cum și-a dorit Irina Petrescu.
     O altă apariție editorială este ”Jocul actorului în spațiul virtual în film și televiziune”, semnată de Cristi Toporan, cadru didactic la Universitatea Hyperion și regizor artistic la Digi TV. Cu această lucrare, Cristi Toporan și-a susținut teza de doctorat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”IL Caragiale”, coordonator prof.univ.dr.Laurențiu Damian. Dedicat tehnicilor actoricești folositoare în spațiul virtual, volumul este ilustrat și bine structurat. (vezi Cinetipar)
     ”Estetica realității în filmul documentar şi filmul de non-ficțiune” de Alex Goldgraber este cea de-a treia apariție de la Editura UCIN și este centrată pe Necesitatea comunicării și a transmiterii informației, Genuri de filme documentar, Documentarul și filmul de non-ficțiune în prezent. ”Este o lucrare de referință atât în abordarea din punct de vedere istoric, cât și estetic a filmului documentar, dar, mai ales, din punct de vedere moral”, spune Laurențiu Damian, președintele UCIN, despre carte.
     Toate volumele vor intra în librării în luna ianuarie a anului 2020.
(11.12.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alex goldgraber, cristi toporan, editura ucin, irina petrescu, magda mihailescu, sora mea din australia irina petrescu

Opinii: