REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLansarea revistei FILM MENU #31, 30 noiembrie, la Cinemateca Eforie


     Redactată de studenții de la Film din cadrul U.N.A.T.C., FILM MENU continuă să ofere o platformă cu ajutorul căreia viitori cineaști și critici să-și găsească o voce și să-și împărtășească ideile cu un public larg de cititori pasionați de cinema.
     Revista FILM MENU #31 se va axa în jurul temei de Meta-Cinema, un concept care, credem noi, este deosebit de relevant în peisajul actual cinematografic și merită studiat mai îndeaproape. Dacă în ultimul nostru număr am prelungit discuțiile din jurul canonului cinematografic și diferite forme de cinefilie, de data aceasta ne îndreptăm spre un tip de cinema care, din anumite puncte de vedere, ar putea fi văzut ca o continuare a acestor căutări. În ce măsură auto-referențialitatea cinemaului tinde să încurajeze anumite forme de cinefilie, sau să ajute la canonizarea anumitor filme? În ce fel realitate și ficțiunea se pot împleti într-un film? De câte straturi de ironie e nevoie ca un discurs să devină din nou sincer? „Înarmați” cu astfel de întrebări am pornit la drum, încercând să disecăm diverse filme și nu numai.
     Lansarea revistei va fi însoțită de proiecția filmului „Cât de mult ne-am iubit” / „C'eravamo tanto amati” (1974, r. Ettore Scola), o comedie în stil italian ce urmărește povestea de viață a trei prieteni (Nino Manfredi, Vittorio Gassman, și Stefano Satta Flores), ale căror destine se intersectează pe fundalul schimbărilor economice și sociale de după cel De-al Doilea Război Mondial, inclusiv dezvoltarea cinemaului italian, prin filme ca „Hoții de biciclete” sau „La dolce vita”. O comedie romantică despre idealism și pragmatism, dragoste și dragoste de cinema, filmul simbolizează o punte de legătură între numărul anterior al revistei și cel actual: Canon și Cinefilie și Meta-Cinema.
     Proiecția va avea loc miercuri, 30 noiembrie, la ora 18.30, la Cinemateca Eforie. Aceasta va fi moderată de Iulia Necșulescu și Dora Leu, redactori Film Menu. După proiecție vă așteptăm de la 21.30 să petrecem la Grădina Art Hub, pe str. General Constantin Budișteanu, nr. 10.
     Revista Film Menu apare de două ori pe an, prin Editura U.N.A.T.C.,  și este distribuită în mod gratuit. Începând cu 2022, Film Menu se află și sub egida Centrului de Pedagogie și Studiu al Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, din cadrul U.N.A.T.C.
Partener media: AaRC.ro (All about Romanian Cinema)
Detalii: https://fb.me/e/2dwEndx0c
 
(23.11.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinemateca eforie, film menu revista, unatc il caragiale

Opinii: