REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Lady Bird”, în premieră la American IFF 2018


     Unul dintre cele mai lăudate filme din 2017, Lady Bird, în regia Gretei Gerwig, câștigător a două Globuri de aur și nominalizat la cinci premii Oscar, va fi proiectat în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival, vineri, 27 aprilie, de la 18:00, la Cinema PRO. Biletele pentru premiera filmului cât și pentru proiecțiile în premieră ale titlurilor Certain Women și The Rider la American Independent Film Festival sunt disponibile pe Eventbook.ro.
     Lungmetrajul Lady Bird, marchează debutul regizoral al Gretei Gerwig, una dintre cele mai iubite personalități din lumea filmului independent. În același timp, Greta Gerwig este cea mai tânără regizoare care a câștigat un Glob de Aur și a cincea femeie nominalizată la această categorie. Un alt Glob de Aur i-a revenit actriței Saoirse Ronan, care o interpretează pe Christine „Lady Bird” McPherson, o absolventă  de liceu și proaspăt studentă, aflată în conflict cu familia și lumea.
     Acțiunea se petrece în Sacramento, California, în 2002, în peisajul precar al economiei americane, iar filmul este o privire emoționantă asupra relațiilor care ne modelează, convingerilor care ne definesc și frumuseții acelui loc pe care îl numim cu toții acasă. Filmul aduce în fața spectatorilor una dintre cele mai bogate relații mamă-fiică de pe marele ecran combinând elemente clasice de teenage-comedy, cu nuanțe noi și mature. Distribuția este completată de Timothée Chalamet, cunoscut pentru rolul din Call Me by Your Name, pentru care a primit câte o nominalizare la Oscar, Globurile de Aur şi Premiile Bafta.
     Detalii: www.filmedefestival.ro
(05.04.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: american independent film festival 2018, greta gerwig, lady bird film, saoirse ronan

Opinii: