REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



KINOdiseea, recomandări pentru weekend


     Festivalul de film pentru copii KINOdiseea se apropie de final, ultima zi de proiecții fiind duminică, 22 noiembrie.
     Printre recomandările organizatorilor, se numără Micul Prinț, Girlhood, The Secret of Kells și Le Roi et l’Oiseau.
     Micul Prinț / Le Petit Prince este o adaptare și un omagiu adus clasicului „Le Petit Prince”, scris de Antoine de Saint-Exupéry. Considerat drept unul dintre cele mai scumpe filme franțuzești de animație realizate vreodată (a beneficiat de un buget de optzeci de milioane de dolari), este regizat de Mark Osborne (de la studiourile Pixar, cunoscut pentru Kung Fu Panda), cu un scenariu scris de Irena Brignull (The Boxtrolls, studioul Laika) și Bob Persichetti (studiourile Disney, a scris scenariile pentru Tarzan, Mulan și Puss in Boots).
     Girlhood / Bande de filles a deschis secțiunea Quinzaine des Realisateurs la Festival de la Cannes, a câștigat premiile pentru cel mai bun film și cea mai bună imagine la Stockholm Film Festival și a fost nominalizat pentru patru premii César.
     Brendan și secretul din Kells / The secret of Kells, primul film de animație al regizorului irlandez Tomm Moore, nominalizat la premiile Oscar în 2010, îl are în prim plan pe Brendon, un băiat care locuiește într-o așezare medievală, condusă de unchiul său, abatele Cellach. Totul se schimbă cu sosirea fratelui Aidan, care le aduce o carte plină de magie și putere ce i-ar putea salva de atacurile barbare dacă ar fi completă. Brendon și Aidan încearcă să termine de scris volumul și pornesc într-o aventură periculoasă în pădurea magică.
     Filmul regizorului francez Paul Grimault, Le Roi et l'Oiseau / Regele și Pasărea Cântătoare, considerat o operă de artă a animației franceze, este bogat în referințe istorice și culturale și a avut o profundă influență asupra filmelor lui Hayao Miyazaki, vizibilă în animații precum The Castle of Cagliostro sau Castle in the Sky Movie. Filmul este programat joi, 19 noiembrie, ora 10.00, la Cinemateca Eforie (intrare liberă) și duminică, 22 noiembrie, ora 13.00, Cinema Elvire Popesco.
     Detalii: Facebook // Program // Bilete


Galerie Foto

Cuvinte cheie: kinodiseea 2015, le roi et l'oiseau film, micul prinț, the secret of kells film

Opinii: