REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



KineDok începe anul școlar 2018/2019


     Cu 25 proiecții de film documentar în 14 orașe din țară, KineDok powered by One World Romania începe anul școlar cu proiecții de documentare în mai multe orașe. 
     La Muzeul "Vasile Pârvan" din Bârlad puteți viziona luna aceasta Țara Moartă și Daliborek și lumea lui albă.
     În București ni se alătură și Spațiul Public European cu alte două documentare îndrăgite - Hotel Răsărit și Mulțumesc pentru ploaie, și continuăm proiecțiile la Galeria Artera și Hidden the Social Space, unde ni se pregătesc mai multe surprize. Nu în ultimul rând, Galați, Miercurea Ciuc și Timișoara revin din vacanță cu forțe noi, gata să-și înceapă cel de al doilea sezon de documentare KineDok. 
Invitații anunțați luna aceasta sunt Daniel Botgros - purtător de cuvânt la Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, care ne va vorbi despre metode de prevenție și tratament la proiecția filmului Dum Spiro Spero de la Reșița, și psihopedagog Loredana Ioniță, cu care vom discuta despre vârsta turbulentă a adolescenței la proiecția documentarului Tren spre maturitate de la Curtea de Argeș. 
     Unul dintre filmele noastre preferate - Campionul din Balcani, va fi proiectat la Salina Turda, în prezența protagonistului Kincses Előd, care a stat în mijlocul conflictului interetnic de la Târgu Mureș din martie 1990. Proiecțiile în impresionanta și răcoroasa sală de cinema de la salină vor continua până la sfârșitul lunii. La Iași și București va fi proiectat documentarul Varză, cartofi și alți demoni, de Șerban Georgescu.
     Asociația One World Romania a lansat campania Prietenii OWR. Dacă doriți să susțineți misiunea și proiectele noastre prin donații, noi vă primim cu bucurie în familia noastră. Aflați mai multe detalii aici.
KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.
Detalii program: facebook
 
(30.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: kinedok romania 2018, one world romania kinedok, tara moarta film, varza, cartofi si alti demoni film

Opinii: