REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Juriul Ro-IFF 2015 se pregăteşte să acorde premiile Festivalului


     Sâmbătă, 29 august 2015, vor fi decernate premiile „Cel mai bun regizor” pentru fiecare dintre secţiunile competiţionale CineBlackSea şi Woman in Cinema, premiul pentru „Cea mai bună interpretare”, precum si Trofeul Festivalului.
     Va urma petrecerea finală Ro-IFF 2015, pentru care organizatorii au pregătit o nouă serie de surprize. Toţi spectatorii Festivalului sunt invitaţi să se alăture, intrarea este gratuită.
     Din juriul Ro-IFF al acestui an fac parte Adrian Popovici, Kenith Trodd şi Phillip Bergson.
     Kenith Trodd este cunoscut ca producător de film şi televiziune, mai ales pentru colaborarea cu BBC. A lucrat la mai multe proiecte împreună cu Dennis Potter, dar și cu Mike Leigh, Danny Boyle, Simon Gray, Pat O'Connor, Kenneth Branagh, Jean-Luc Godard, Roland Joffe, Michael Apted, Colin Welland, Peggy Ashcroft, Denholm Elliott, Sir John Gielgud, Colin Firth, Helen Mirren şi Sally Hawkins. BAFTA a selecţionat două dintre filmele produse de el şi regizate de către Dennis Potter ca făcând parte din „Heritage Screenings” și i-a oferit premiul Alan Clarke pentru întreaga activitate. Lui Kenith Trodd i-a fost oferit Premiul de Argint al Societății Regale de Televiziune, dar și cu alte distincții internaționale cum ar fi Prix Italia, International Emmy, Peabody şi D.W.Griffiths Award.
     Phillip Bergson a înființat Festivalul de Film de la Oxford în perioada studenției, iar imediat după absolvire a început să lucreze la radio BBC. De-a lungul carierei sale, a luat interviuri pentru BBC, Radioul Polonez, RTBF (Belgia), France Culture, Radioul Ceh, Bloomberg TV și BBC TV. A făcut parte din comisiile unor concursuri de finanțare pentru Fondul European de Scenarii și pentru Consiliul Artelor din Marea Britanie. De asemenea, a fost selecționer sau consultant la mai multe festivaluri de film din Madrid, Valencia, Las Palmas, Festroia, și este adesea invitat ca lector la Școala de Film din Praga și la Universitatea FON din Skopje.
     Adrian Popovici a lucrat ca scenarist, regizor și producător. A semnat regia filmelor Un acoperiş deasupra capului, Eva, All God's Children, Brâncuşi din eternitate, iar de curând a încheiat post-producția filmelor Delfin Pentagon şi Femeia cu cravată neagră.
     Ro-IFF se alătură tuturor celor care şi-au unit vocile şi acţiunile în vederea ajutorării regizorului ucrainean Oleg Sentsov, reţinut de către Securitatea din Rusia (FSB) în mai 2014.
     Detalii: Ro-IFF.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian popovici, femei regizoare, phillip bergson, premii ro-iff 2015, ro-iff 2015

Opinii: