REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmJuriul Festivalulului de Film Película 2019


     Au mai rămas doar câteva zile până la începerea unei noi ediții a Película, festivalul de film si cultură ibero-americană din București.
     Juriul acestei ediții este alcătuit din Sylvie Debs (Franța, Specialistă în cinematografie  braziliană), Bogdan Dumitrache (România, actor) și Boglarka Nagy (România-Germania, directoarea generală a Confederatiei Internaționale de Cinematografe de Artă – CICAE, Berlin).
     Juriul va selecta Cel mai bun film din cele 5 titluri ale Competiției oficiale: Benzinho (Brazilia- Uruguay, regia Gustavo Pizzi), Canción sin nombre (Peru, regia: Melina León), La camarista (Mexic, regia Lila Avilés), Rojo (Argentina, regia Benjamín Naishtat), Tarde para morir joven (Chile, 2018, regia Dominga Sotomayor).
     În fiecare an, Película dorește să celebreze cinematografia și cultura Ibero-Americană, de aceea, serile festivalului sunt însoțite de proiecții speciale urmate de întâlniri cu publicul: Las niñas bien (Mexic, regia Alejandra Márquez Abella), Wiñaypacha (Peru, regia Óscar Catacora), La cordillera de los sueños (Chile, regia Patricio Guzmán), Yuli (Spania, regia Icíar Bollaín).
     Filmul de închidere, Tango suomi, este o coproducție Argentina-Finlanda și ne oferă bucuria de a o avea alături de noi pe argentinianca Gabriela Aparici, regizorul și producătorul acestuia. Conform tradiției anuale, după film va urma o seară de Milonga în Atriumul Institutului Francez.
     Unul dintre filmele iconice ale Braziliei, Central do Brasil,  va deschide miercuri, 11 septembrie, cea de-a patra ediție a festivalului Película!
     În cadrul festivalului ce are Brazilia în focus, vor fi prezentate patru filme braziliene, producții remarcabile, care tratează subiecte sociale de actualitate. Alături de acestea spectatorii se vor putea bucura de un show de capoeira realizat de  Alemar Capoeira Group, o degustare de sucuri naturale Rio Juice, precum și de demonstrațiile de muzică oferite de Gabriela Costa & Alex Man, alături de un concert susținut de Mara Halunga & Caue de Marinis Project.  În plus, publicul va putea participa la atelierul culinar cu bunătăți braziliene.
     Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA și este susținut onorific de o parte dintre ambasadele  țărilor din America Latină la București: Argentina, Brazilia, Chile, Mexic și Peru, cărora li se alatură Ambasada Franței, Institutul Francez și Institutul Cervantes.
     Detalii: www.peliculafiesta.ro
 

 
(04.09.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan dumitrache, boglarka nagy, focus brazilia, pelicula festival de film, sylvie debs

Opinii: