REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInvitati romani la Festivalul Internațional de Film de la Wrocław


     În perioada 3-13 august 2017, la Wrocław are loc cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internațional de Film „T-Mobile Nowe Horizonty”, care aduce în prim plan regizori care merg contra curentului şi modelor, creatori cu stil propriu, inimitabil.
     Institutul Cultural Român de la Varşovia, partener de tradiție al manifestării de la Wrocław, susține și în acest an prezența participanților din România la atelierele „Studio Nowe Horyzonty”, dedicate tinerilor profesionişti din domeniul cinematografiei, şi întâlnirile “A Sunday in the Country”, dedicate tinerilor critici de film.
     Atelierele „Studio Nowe Horyzonty” (5-8 august), unul dintre punctele importante din programul Festivalului, reprezintă o iniţiativă dedicată tinerilor profesionişti din domeniul cinematografiei, dornici să acumuleze cunoştinţe pe tema funcţionării pieţei internaţionale a filmului (promovare, marketing, vânzări, pitching, networking, organizare de festivaluri etc.). Atelierele sunt susţinute de experţi în domeniu – regizori, producători, agenţi de vânzări, programatori de festivaluri, creatori de renume. Această a opta ediţie a atelierelor va aduce cu sine cea de-a şaptea participare românească. În urma reuşitelor prezentări susţinute anii trecuţi şi ca o recunoaştere a valorii constante a cinematografiei româneşti, organizatorii au dorit ca şi în 2017 să aibă invitaţi profesionişti din România, alegerea fiind acum regizorul Cristian Pascariu (Bețișoare Rock’n’rol, Black – Black Pearl Award la Abu Dhabi Film Festival 2010 și Premiul pentru Cel mai Bun Film Studențesc la Open Society Shorts 2011) și Cristiana Mitea, producătorul lungmetrajului său de debut – Octombrie.
     O altă prezență românească la Wrocław este cea din cadrul întâlnirilor “A Sunday in the Country”, ajunse la cea de-a șasea ediţie, care se vor desfăşura în perioada 5-8 august, cu participarea unor tineri critici de film din Austria, Cehia, Italia, Israel, Olanda, Polonia și România. Anul acesta, țara noastră va fi reprezentată de criticul Andra Petrescu. Sub îndrumarea criticului Dany Linssen de la Filmkrant şi a reprezentanţilor Academiei Europene de Film şi Asociaţiei Nowe Horyzonty, participanţii vor viziona şi analiza filme, vor discuta despre viitorul meseriei pe care o practică, despre planurile profesionale şi specificul profesiei în diverse ţări, se vor întâlni cu creatori de film importanţi, invitaţi la Festival.
     Detalii: www.icr.ro
(04.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: a sunday in the country, cristian pascariu, cristiana miu, festival de film polonia, festival de film t-mobile nowe horizonty, t-mobile nowe horizonty 2017

Opinii: