REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Interviul săptămânii cu Oana Stoenescu


     SOS sala de cinema! E un strigăt care se aude cu diverse intensități de mai multă vreme. Mai precis de când din 400 de cinematografe funcționale pe tot cuprinsul țării abia dacă au mai rămas vreo 20. Spectatorii suferă și nu prea pentru că ei au sălile din mall-uri. Filmul românesc și cel european suferă tare, accesul lor la mall fiind mai dificil pentru că lumea vrea film american cu precădere. Cultura cinematografică nu mai vorbim!
     În ultima vreme, strigătul s-a amplificat de când săli cu tradiție (ca Studio sau Patria în București s-au închis de câteva luni din motive binecunoscute). Ce e de făcut? Complicată întrebare. Fostele cinematografe ar trebui reamenajate și reechipate cu tehnica la zi. Cine să o facă și cu ce rentabilitate?
     Despre toate acestea am cerut părerea unui specialist în difuzarea de filme: Oana Stoenescu, manager general la RoImage.
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(08.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: actoriedefilm.ro, doua lozuri film 2015, interviul saptamanii cu oana stoenescu, oana stoenescu, paul negoescu, roimage 2000

Opinii: