REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Interviu cu Mihai Orășanu


     În 1976, un tânăr din Slatina absolvă Facultatea de Electronică din cadrul Politehnicii București și se angajează la Studioul Cinematografic din Buftea. În 2017, este membru al conducerii Uniunii Cineaștilor din România, din partea Asociației realizatorilor de montaj și sunet.
     Între cele două momente, Mihai Orășanu devine inginer de sunet cu o filmografie impresionantă, lucrează cu regizori importanți de ieri și de azi. Începe activitatea la MDV Audio Studio, unde realizează producții noi, dar și reface, video și audio, filme românești vechi. Este profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”IL Caragiale”. De câțiva ani, umblă prin țară cu Caravana Filmelor Românești și vorbește cu pasiune despre relația cu publicul,  despre peliculele pe care le proiectează și cineaștii pe care îi invită.
     Profesionist recunoscut de breaslă, Mihai Orășanu are modestia și pasiunea omului care își iubește meseria. Am stat de vorbă la Onești, orașul în care Caravana Filmului Românesc este sărbătoarea cinematografică așteptată, de cinci ani încoace. 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(29.08.2017)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: caravana filmului romanesc, mdv audio studio, mihai orasanu, uniunea cineastilor din romania

Opinii: