REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviu cu Iris Spiridon


     Iris Spiridon este regizoare de teatru, cunoscută pentru montările originale și provocatoare. Uneori, din plăcerea jocului, își asumă și câte un rol. Face parte dintr-un grup vechi de prieteni, împreună cu regizoarea Ana Lungu și actorii Marius Manole și István Téglás. Are o apariție specială în Autoportretul unei fete cuminți. Ideea filmului Un prinț și jumătate, pentru care a scris scenariul împreună cu Ana Lungu, a venit de la această prietenie și de la păstrarea momentului prezent al vieții lor. Căutarea iubirii face parte din procesul de maturizare, iar Prințul nu e neapărat ceea ce pare a fi.
     Iris Spiridon are plăcerea jocului, a experimentării, așa că un film care să cuprindă și referințe autobiografice e o tentație pentru un artist. Îmbrăcată în hainele unui personaj pe care îl joacă într-un spectacol regizat de ea la Teatrul Apollo 111, Iris Spiridon ne-a vorbit despre Un prinț și jumătate.  


Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana lungu, autoportretul unei fete cuminti film, iris spiridon, istvan teglas, marius manole, un print si jumatate film

Opinii: