REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviu cu Corina Șuteu


     Promotor al filmului românesc de mulți ani, Corina Șuteu are experiența organizării a două festivaluri: Making Waves la New York și fArad. Making Waves aduce, într-un mediu cultural saturat, cum e cel din New York, filmul românesc.
     fArad propune, de cinci ani, documentare românești și internaționale, dar și Laboratorul de film documentar. Pentru ambele festivaluri, Corina Șuteu mizează pe colaborarea cu Mihai Chirilov și Oana Radu. În echipa de la fArad a venit ca director artistic Mona Nicoară, care are experința laboratorului de la Sundance Institute, iar Dana Bunescu a colaborat la programul laboratorului.
     Nu e ușor să organizezi două festivaluri, dar experiența în managment cultural le oferă abilitatea de a depăși obstacolele în găsirea resurselor financiare. Cele două branduri culturale, construite cu profesionalism și determinare, mizează și pe colaborările cu oamenii locului, cu experiență și pasiune pentru film. La Arad, în organizarea evenimentului de către Romanian Film initiative, produs de Asociația Film ETC.,  se implică Centrul Municipal de Cultură din partea Primăriei Arad, Asociația Culturală pentru Educație prin Artă și casa de producție 111 Film. Festivalul este susținut de inițiativa locală Kinema Ikon.
     La ediția din acest an, cu tema Trup/Suflet, fArad are în programul galei de deschidere și proiecția cu filmul Nu mă atinge-mă / Touch Me Not, regizat de Adina Pintilie și câștigător al Ursului de Aur la Berlinale 2018.
     O altă propunere interesată la fArad 2018 este dezbaterea ”100 de ani de arte în România”, moderată de Corina Șuteu, la care sunt invitați Mona Nicoară, Călin Man (Kinema Ikon), Laurențiu Damian și Mircea Mihăieș.  
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(1.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: corina suteu, dana bunescu, farad 2018, festivalul de film documentar farad, mihai chirilov, mona nicoara, oana radu

Opinii: