REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri pentru licee la luna.doc#6


     Cea de-a șasea ediție a luna.doc, o lună de filme documentare în licee, se va desfășura în perioada octombrie-noiembrie 2019. Tema proiecțiilor din acest an este educația.
     Prin această ediție luna.doc, organizatorii își propun să discute despre felul în care este înțeleasă educația de profesori și elevi deopotrivă, despre sisteme de educație diverse și despre schimbărilor care ar putea să transforme școala într-o comunitate formativă.
     „Documentarele selectate propun exemple de oameni și instituții care au schimbat percepții legate de cum ar trebui să fie școala și interacțiunile din cadrul ei. Prin vizionarea și discutarea acestor filme, nu ne dorim să propunem un model ideal de educație, ci mai degrabă să venim cu noi referințe care să creeze o ocazie de a vorbi despre sistemele alternativele propuse în ultimele decenii, dar și de a ne întreba ce ne dorim de la viitor”, spun organizatorii.
     Participarea la proiecțiile din luna.doc#6 este deschisă tuturor profesorilor interesați, pe bază de înscriere, până la data de 7 octombrie 2019.
luna.doc aduce filmul și un invitat, liceul-gazdă asigură o sală potrivită proiecției de film, suportul tehnic și promovarea evenimentul în rândul elevilor.
     Din program fac parte următoarele filme: scurtmetraje Sahia (Școala de la Meri, (12 min., 1964, regia Jean Petrovici), Adolescența (11 min., 1970, regia Florica Holban și Paul Holban), Ședința cu părinții (10 min., 1980, regia Doru și Paula Segall), Pe malul Ozanei (13 min., 1984, regia Copel Moscu)), Sing / Cântă! (25 min., 2016, regia Kristof Deak), O capră pentru un vot (52 min., 2014, regia Jeroen van Velzen), Berlin Rebel Highschool / Școala Rebelilor (97 min., 2016, Alexander Kleider), Le concours / Concursul (120 min., 2016, regia Claire Simon), The school in the cloud / Școala din cloud (86 min., 2018, regia Jerry Rothwell).
     Detalii: luna.doc
(24.09.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: luna.doc 2019, one world la scoala, program educatie cinematografica liceu, proiectii film documentar in licee

Opinii: