REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri la Transilvania Talent Lab 2015 până în 26 aprilie


Este ultima săptămână de înscrieri la cea de-a IV-a ediţie a Transilvania Talent Lab (TTL) – platformă de training pentru tineri cineaşti, organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N.

     Doritorii se mai pot înscrie la TTL 2015 până în data de 26 aprilie 2015, urmând paşii aplicaţiei de pe www.tiff.ro.
Cu o structură nouă, desfăşurată pe o perioadă mai lungă, 31 mai - 6 iunie, ediţia cu numărul 4 a Transilvania Talent Lab oferă training de specialitate unui număr de 8 realizatori de film – 4 scenarişti / regizori şi 4 producători. Cei 8 participanţi au ocazia să lucreze intensiv pe proiectele selecţionate alături de doi traineri, profesionişti în domeniu. În acest an, seminariile şi studiile de caz din cadrul TTL sunt susţinute de Sirkka Möller şi Martina Bleis, două dintre cele mai active profesioniste în domeniul consultanţei şi training-ului pe proiecte cinematografice.
     Transilvania Talent Lab se adresează cineaştilor din România şi Republica Moldova. Sunt invitaţi să se înscrie atât cei cu pregătire universitară în domeniul filmului, cât şi cei fără. Participarea este condiţionată de o experienţă relevantă în domeniu. Pentru scenarişti/ regizori selecţia se face în baza unui proiect cinematografic (ficţiune sau documentar) aflat în stadiul de dezvoltare. Producătorilor, selectaţi în funcţie de CV, scrisoare de motivaţie şi experienţa practică anterioară, li se atribuie unul dintre proiectele colegilor.
Cele 4 grupe de lucru rezultate (1 scenarist/regizor + 1 producător) parcurg un training intensiv, aplicat pe fiecare proiect în parte. Scopul este acela de a crea un mod de lucru care să permită interacţiunea între scenarişti/regizori şi producători, precum şi o experienţă
hands-on la finalul workshop-ului.
     Pe lângă lucrul aplicat pe proiecte, TTL organizează și o serie de masterclass-uri cu invitați ai festivalului, dedicate atât celor 8 participanți, cât şi publicului prezent la Cluj.
Participanţii la Transilvania Talent Lab beneficiază de acreditare la festival, care le va garanta accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF 2015.

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF)  va avea loc între 29 mai - 7 iunie, la Cluj-Napoca.
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.
Detalii : tiff.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia control n, festivalul international de film transilvania 2015, iulia rugina, tiff 2015, transilvania talent lab 2015

Opinii: