REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri la Transilvania Pitch Stop, până pe 17 aprilie


Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) organizează cea de-a doua ediţie a proiectului Transilvania Pitch Stop-TPS (31 mai - 6 iunie 2015).

     Dedicat profesioniştilor din industria de film din România şi din Republica Moldova, TPS are scopul de a descoperi şi de a sprijini proiecte de lungmetraj, de a oferi training şi o platformă de prezentare, dar şi networking realizatorilor. Înscrierile sunt deschise până pe 17 aprilie 2015. 
TPS le oferă participanţilor şansa de a face parte dintr-un atelier personalizat de dezvoltare de scenariu, pe proiectul cu care au aplicat, şi de pregătire în vederea susţinerii lui în cadrul unui eveniment public, în prezenţa unor potenţiali parteneri internaţionali. Aplicaţiile TPS sunt deschise tuturor regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj, care au un proiect de lungmetraj de ficţiune în faza de dezvoltare. Este recomandată, dar nu obligatorie, prezenţa unui producător ataşat proiectului. Din totalul aplicaţiilor vor fi selecţionate 5, regizorul şi producătorul (în cazul în care există) urmând să fie invitaţi la Cluj-Napoca, la atelierele special concepute pe durata Transilvania Pitch Stop, în cadrul TIFF. Se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului şi trainerii. Accentul activităţii va fi pus pe modalitatea de prezentare a proiectului în cadrul evenimentului public, pitch-ul, dar şi pe consultanţa la nivel de scenario şi structură dramaturgică din partea trainerilor şi experţilor implicaţi. Se va pune un accent deosebit pe interacţiunea dintre grupuri şi familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajându-se schimbul de opinii. 
     Prezenţi de la prima ediţie, cei doi traineri invitaţi să lucreze cu participanţii sunt Konstantinos Kontovrakis (producător de film) şi Christian Routh (consultant de scenarii). Cele cinci proiecte vor fi urmărite de reprezentanţi ai industriei de film autohtone şi internaţionale, prezenţi la TIFF 2015, care vor lua parte la sesiunea de pitch şi vor avea întâlniri individuale cu realizatorii. Juriul TPS va premia cele mai bune proiecte. 
     Cele două proiecte câştigătoare ale primei ediţii TPS au fost Tatăl mută munţii (scenario şi regie Daniel Sandu) şi Mariţa (scenariu şi regie Cristi Iftime), un proiect produs de HiFilm Productions, care a obţinut finanţare pentru debut la concursul Centrului Naţional al Cinematografiei, în toamna anului trecut. Mariţa este unul dintre proiectele dezvoltate în cadrul workshop-ului european de dezvoltare de scenarii ScripTeast 2014-2015. În urma parteneriatului dintre TIFF şi Festivalul de la Locarno, cele două proiecte premiate au participat şi la sesiuni organizate de matchmaking cu profesionişti din industrie, în cadrul Locarno Industry Days. 
     Toţi cei interesaţi să aplice la Transilvania Pitch Stop o pot face până pe data de 17 aprilie 2015. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.euToate documentele necesare pentru finalizarea aplicației pot fi găsite consultând Regulamentul TPS. 
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie 2015) este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. 
Detalii: www.tiff.ro / facebook

 
 



Galerie Foto

Cuvinte cheie: cristi iftime, daniel sandu, transilvania film festival 2015, transilvania pitch stop 2015

Opinii: