REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri la Transilvania Pitch Stop 2020


     Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai - 7 iunie) deschide perioada de înscrieri pentru noua ediție a Transilvania Pitch Stop (TPS), cel mai amplu program dedicat industriei de film la TIFF.
     TPS cuprinde și în acest an două componente: o platformă internațională de co-producții și un workshop de dezvoltare, ambele dedicate cineaștilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj.
     În cadrul programului internațional de co-producții, timp de două zile, pe 5 și 6 iunie, 10 proiecte în dezvoltare semnate de cineaști la primul sau al doilea lungmetraj, vor fi prezentate profesioniștilor din industrie (producători, distribuitori, agenți de vânzări, reprezentanți ai fondurilor de film etc.). Țările vizate în program sunt România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia.
     Pentru a fi eligibil, fiecare proiect trebuie conceput, încă de la început, ca o co-producție europeană – și nu doar din punct de vedere financiar – între cel puțin două state membre ale Fondului Eurimages (în mod ideal, dar nu obligatoriu, între statele din țările menționate eligibile). Cel puțin 15% din bugetul filmului trebuie să fie asigurat deja.
     Premiul cel mare, Eurimages Co-production Development Award, în valoare de 20.000 de euro, va fi acordat de un juriu internațional format din experți și un reprezentant al Eurimages. Alte premii vor fi anunțate înainte de începerea ediției.
     Pentru workshop-ul de dezvoltare TPS pot aplica exclusiv regizori din România și Republica Moldova aflați la primul sau al doilea lungmetraj. Între 1 și 6 iunie, regizorii și producătorii a 5 proiecte selecționate vor fi invitați la Cluj-Napoca, unde vor lua parte la un atelier-maraton de șase zile.
     Împărțiți în grupuri de lucru și ghidați de trainerii și experții TPS, aceștia vor identifica idei eficiente de „vânzare” a proiectului în fața unor potențiali parteneri și finanțatori și își vor pregăti pitch-ul. De asemenea, vor primi consultanță la nivel de scenariu și structură dramaturgică.
     Termenul limită de înscriere este 31 martie 2020.
     Detalii: www.tiff.ro
(08.08.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dezvoltare proiecte tiff, transilvania international film festival, transilvania pitch stop 2020

Opinii: