REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri la Școala de film documentar din cadrul Academiei Docuart


     Prima Școală de film documentar, lansată în cadrul Academiei Docuart, își așteaptă înscrișii până pe 18 octombrie pentru a se alătura unui modul inovator de pregătire în domeniul filmului documentar.
     Școala de film documentar va funcționa pe parcursul a 30 de săptămâni, perioadă în care participanții vor realiza propria producție de documentar inspirată din mituri urbane, clădiri sau povești ale Bucureștiului. Procesul de creație și de dobândire a instrumentelor necesare realizării unui film va fi îndrumat de profesorul coordonator Mirona Radu, căreia i se vor alătura pe parcurs regizori și cineaști precum: Thomas Ciulei, regizor român care și-a desfășurat studiile în domeniu la München și New York, Dan Curean (lector univ. dr., coordonator al masterului specializat pe film documentar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca), Anca Grădinariu (scenarist, critic de film și curator) și Mircea Ciocâltei (doctor în cinematografie și media, profesor de montaj la Facultatea de Film din cadrul UNATC „I.L. Caragiale” din București).
     „Prin această Școală oferim tinerilor pasionați de film documentar atât un prim suport de instrumentar cinematografic specific, cât și o sursă de inspirație și de dezvoltare a sensibilității creatoare. Este un prilej de cultivare a gândului și a privirii. Documentarul creativ înseamnă poveste și emoție, percepție și momente irepetabile de viață, o voce interioară a unui autor care, îmbinând bucăți de realitate, transfigurează un subiect, confruntându-l cu temerile și îndoielile sale. Toate astea îl fac să fie chiar mai tulburător decât un film de ficțiune,” spune Mirona Radu, profesorul coordonator.
     Școala de film documentar reprezintă primul modul dintr-o serie largă propusă de Academia Docuart, următoarele având să fie lansate în viitorul apropiat.
     Academia Docuart este un concept nou inițiat de Asociația culturală pentru film documentar românesc Docuart și creat din dorința de a acoperi o nevoie existentă în acest segment, contribuind la formarea unor actori specializați în producția de documentar
     „Ne-am dorit ca planul de lucru să poarte amprenta unor experți în domeniu și, mai mult, să îi avem prezenți, pentru a lega o punte între debutanți și connoisseuri. Vor fi 9 luni încununate de produsul propriilor eforturi și viziuni care au fost îndrumate permanent într-un mediu specializat,” spune Daniela Apostol, președinte al asociației Docuart și director al festivalului de film documentar, București Docuart Fest.
     Cursurile se adresează debutanților, persoanelor care nu au cunoștințe în domeniu, dar doresc să le dobândească și, deopotrivă, celor de nivel începător spre mediu care își pot consolida și multiplica cunoștințele.
     Detalii: academia.docuart.ro
(14.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: academia docuart, docuart, inscrieri film documentar, mirona radu, scoala de film documentar

Opinii: