REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri la rezidența-atelier „Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane”


     Se deschid înscrierile la o rezidență-atelier dedicată Peisajului Cultural, Arhitecturii și Vizualității, având loc între 25 August și 7 Septembrie 2018 la Câmpulung Muscel.
   Rezidența va avea loc în cadrul Academiei Internaționale de Film Cineimpact care, din 2014, aduce împreună filmul non-ficțional și antropologia. Candidații selectați vor participa la documentarea vizuală a peisajului cultural local având ca finalitate instalația „Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane”. Pe parcursul atelierului vor fi implicați în toate aspectele organizării și producției de film non-ficțional.
     Rezidența-atelier este începutul unui program de cercetare și punere în valoare a patrimoniului peisager, urban și arhitectural al orașului Câmpulung care suferă încă de lipsă de înțelegere și comunicare. Atelierul conectează transdisciplinar specialiștii emergenți din domeniile arhitecturii, urbanismului și peisagisticii cu cei din domeniile exprimării vizuale, antropologiei și filmului. Prezentarea rezultatelor cercetării va lua forma unei instalații care va mixa elemente și tehnici curatoriale specifice arhitecturii și artelor vizuale: fotografie, video, desen, scenografie, colaj, obiect.
În afara cercetărilor de teren, participanții selectați vor avea ocazia să participe la cursurile și masterclass-urile Academiei Internaționale de Film Cineimpact și să lucreze împreună cu colegii lor – regizori, operatori, antropologi vizuali – din Hong-Kong, Germania, Mexic, Elveția, Scoția, Turcia, Egipt, Olanda, România care vor realiza filme documentare în cadrul Academiei Cineimpact.
Înscrierea la rezidență implică participarea la activitățile comune, de organizare și producție a Academiei de Film Cineimpact. Atelierul constă în implicarea intensă, creativă și organizațională, a rezidenților într-un program adresat celor care se bucură de o personalitate pro-activă, participativă și iubitoare de activități community-based.
     Colaborarea transdisciplinară din cadrul rezidenței-atelier „Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane” oferă: cazare, participare gratuită la cursurile și masterclass-urile dedicate filmului și antropologiei, certificate de participare, creditarea contribuțiilor creative (afiș, grafică, etc.) și de producție (asistență, coordonare) pe genericul filmelor Cineimpact și training.
     Contribuția pentru participarea la rezidența „Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane” este de 300 lei. Arhitecții, urbaniștii, peisagiștii sau cei pasionați de aceste domenii pot aplica cu un CV și o scrisoare de intenție la adresa contact@cineimpact.org. Data limită este 18 august 2018.
     Detalii: www.cineimpact.org
(10.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: academia cineimpact 2018, antropologie, campulung muscel, documentar, rezidenta peisaje, arhitecturi, antropologii urbane, workshop

Opinii: