REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri la „Pitch, please!”, concursul de proiecte Animest


     La cea de-a 14-a ediție, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest (4-13 octombrie, București) îi provoacă pe regizorii și producătorii de film de animație din România și Republica Moldova să își scoată în lume proiectele de scurtmetraj aflate în pre-producție. Pitch, please! este inițiativa prin care Animest continuă să stimuleze și să promoveze creativii din domeniu, oferindu-le șansa de a-și prezenta ideile în fața unui juriu profesionist.
     Proiectul câștigător va fi recompensat cu o acreditare dublă pentru regizor și producător la CEE Animation Forum – evenimentul internațional la care participă anual cele mai importante nume din industrie. Acreditarea asigură echipei premiate transport, cazare și acces la toate workshop-urile și sesiunile de networking.
     Până pe 16 septembrie, regizorii și producătorii (individual sau formând o echipă) sunt invitați să se înscrie la sesiunea de pitching, trimițând organizatorilor un email cu subiectul „Pitch, please!”, la pitch@animest.ro.  Vor fi considerate eligibile doar aplicațiile care vor include următoarele documente, atașate în limba engleză: sinopsisul proiectului, propuneri de artwork și character design, opțional storyboard, CV-ul, showreel/portofoliul regizorului.
     Înainte de marea întâlnire cu juriul, programată în data de 12 octombrie, reprezentanții proiectelor selectate vor beneficia de patru zile de pregătire. Doi trainer-i din domeniu vor oferi mentorat și consultanță participanților, sprijinindu-i în vederea susținerii prezentării, din punct de vedere al scenariului și al dezvoltării creative și tehnice a proiectului.
     Nu se percepe taxă de înscriere, iar toți participanții selectați vor avea acces gratuit la evenimentele incluse în programul celei de-a 14-a ediții Animest. O condiție importantă de participare este disponibilitatea regizorilor și a producătorilor în perioada 7 - 12 octombrie, la București.
     Pitch, please! este un proiect ANIMEST organizat cu spirijinul UCIN (Uniunea Cineaștilor din România), în parteneriat cu CEE Animation Forum.
     Detalii: www.animest.ro
(14.08.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animest 2019, animest film festival, festival de animatie, pitch please

Opinii: