REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri la Nomad Shorts până în 10 mai


Pentru a veni în întâmpinarea regizorilor români, amatori sau profesionişti, Nomad Shorts prelungeşte data limită de înscriere în competiţie până la 10 mai 2015.

     Cele mai bune 12 scurtmetraje înscrise în competiţie vor fi promovate gratuit în cadrul Nomad International Film Festival în patru mari oraşe din ţară (Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş şi Constanţa), iar cele mai bune şase vor fi promovate, în plus, şi în evenimentele de la Oslo.
Nomad International Film Festival se va desfăşura în perioada 19 mai – 28 iunie şi va cuprinde, pe lângă cele 12 materiale video selecţionate, şase lungmetraje europene care s-au bucurat de apreciere din partea criticilor şi a publicului.
Proiecţiile din fiecare oraş vor avea loc pe parcursul a şase zile şi vor fi realizate în aer liber, cu echipamente performante.
     Cele 12 filme câştigătoare vor fi anunţate pe data de 15 mai 2015. Şase dintre acestea vor fi alese de către public, prin vot online, iar celelalte şase vor fi alese în urma jurizării, atât după subiect, cât şi după abordarea cinematografică.
În competiţia Nomad Shorts poate intra orice tip de material video (documentar, film de ficţiune, experimental, animaţie) care aduce în atenţie tema minorităţilor etnice din România (cultura, identitatea, tradiţiile sau întâmplări din viaţa unor reprezentanţi ai acestora).

Creatorii celor mai bune trei scurtmetraje vor fi recompensaţi cu premii în valoare totală de 3.500 euro (premiul I – 2.000 euro, premiul II – 1.000 euro, premiul III – 500 euro).
Nomad International Film Festival  este un proiect organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, în parteneriat cu Muzeul Intercultural din Oslo, şi este finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României, în cadrul Programului PA17/RO13 "Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european".
Detalii: facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia culturala metropolis, nomad film festival, nomad shorts, scurtmetraje romanesti

Opinii: