REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri la LIM 2019


     LIM | Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, organizată prin susținerea Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, se pregătește pentru cea de-a treia ediție.
     16 scenarii pentru filme de lungmetraj, selecționate din întreaga lume, vor fi angrenate într-un nou proces de lucru, care își propune să se concentreze pe impulsionarea creativității, descoperirea și dezvoltarea de noi povești în zona proiectelor cinematografice cu buget limitat. Programul se adresează scenariștilor/regizorilor aflați la primul, al doilea sau al treilea film de lungmetraj, cât și artiștilor ce provin din teatru, film documentar sau arte vizuale.
     LIM | Less is More este structurat în jurul a trei workshop-uri rezidențe de creație, organizate în zone rurale (sate) din 3 părți diferite ale Europei: Workshop 1 în Bretania (Franța) în luna martie, cel de-al doilea în Transilvania (România) în luna  iunie, iar cel de-al treilea în Malopolaska  (Polonia) în luna octombrie a anului viitor.
     Procesul de lucru și dezvoltare a proiectelor va fi supervizat de 5 consultanți de scenarii. Între workshop-uri, sesiunile de rescriere online și deadline-urile stabilite asigură un proces regulat de schimb între consultanți și participanți.
     Ultima zi de înscriere la LIM 2019 este 31 octombrie 2018.
     În dosarul de înscriere la LIM 2019 trebui includeți: o scurtă descriere a proiectului (850 de semne), scurt sinopsis al proiectului (15.000 de semne), scrisoare de intenție în care să fie prezentate motivele pentru care scenaristul/regizorul dorește să participe la acest proiect (5000 de semne), scrisoare de intenție prin care se demonstrează modul în care filmul va fi realizat cu un buget limitat (10.000 semne), biografie (850 de semne), filmografie/sau alte proiecte (maxim 10) și link către un film de scurtmetraj sau un film de lungmetraj, reprezentativ pentru cineast.
     LIM | Less is More este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) și de Centrul Național al Cinematografiei (CNC).
     Susținut de Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, LIM este inițiat de Le Groupe Ouest (Franța) și dezvoltat în parteneriat cu Asociația Culturală Control N (România), Vlaams Audiovisueel Fonds – VAF (Belgia), Krakow Festival Office – KBF (Polonia) și Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (România).
     Detalii: http://www.lim-lessismore.eu/
 
(25.09.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia control n, less is more, low budget film, platforma dezvoltare scenarii buget redus

Opinii: