REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri la Let’s Go Digital! 2020


     Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie 2020) invită adolescenții din toată țara să răspundă provocării Let’s Go Digital!. Ajuns la majorat, atelierul dedicat pasionaților de cinema, fotografie și editare video, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, le va oferi tinerilor șansa de a explora lumea filmului sub îndrumarea profesioniștilor din industrie, timp de 10 zile, în cadrul celui mai important eveniment din România dedicat cinematografiei.
     Înscrierile sunt deschise până pe 15 aprilie și se fac exclusiv online, completând formularul online.
     „Trebuie să-ți amintești că nu ești la școală – relaxează-te, este OK să greșești. Lasă-te purtat de val’’, le transmite Lia Ștefănescu, fostă participantă Let’s Go Digital!, celor 12 adolescenți care vor fi selectați anul acesta. Ei vor fi îndrumați de o echipă de experți și de doi seniori, foști participanți la atelier care vor documenta experiența lor la TIFF, printr-un making of al ediției.
     Workshop-ul va pune accent pe exerciții practice, pe creativitate și pe explorarea cât mai multor roluri și abilități necesare unei profesii în industria filmului. ,,La prima discuţie am consumat aproape un sul de hârtie, pentru că îmi transpirau mâinile de emoţie şi de teama de a nu spune ceva greşit. Degeaba: am înţeles pe parcurs că nu există bun sau greşit”, mărturisește Andreea Cristea, o altă fostă participantă Let’s Go Digital!.  
     Pentru a realiza un scurtmetraj propriu, tinerii vor trece prin toate etapele de producție și post-producție ale unui film. Vor lucra cu aparatură de filmare și editare profesională, sub îndrumarea trainerilor, și vor intra în culisele festivalului, testând atmosfera din departamentul video sau din cabina de proiecție. Având acces la evenimentele TIFF, adolescenții nu vor rata nici șansa de a-i întâlni pe cineaștii sosiți la Cluj din toată lumea și de a interacționa cu aceștia la masterclass-uri, proiecții speciale și petreceri.
     Peste 400 de liceeni au trăit experiența Let’s Go Digital! de la lansarea programului, în 2005. Pentru unii dintre ei, a fost o adevărată rampă de lansare: au absolvit între timp studiile în domeniu și au cariere solide în industrie. Printre aceștia, actorii-regizori Andrei Huțuleac (Havana, Cuba) și Anghel Damian (Celed), selectați cu filmele lor în competiția de scurtmetraje românești la TIFF 2019, Teona Galgoțiu, Luiza PârvuAnda PușcașAna Maria ComănescuAlina Manolache, Andrada Iacobeț, Sofia Iulia Nelega, monteurii Letiția Ștefănescu (Sieranevada), Răzvan Ilinca, Ștefan Pârlog, operatorii Tudor Platon și Vladimir Bulza, criticii Irina TrocanIulia Voicu.
     Înscrierile pentru cea de-a 18-a ediție au loc până pe data de 15 aprilie 2020. Regulamentul complet și detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul TIFF.
     Detalii: Regulament
(17.03.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: atelier de film pentru liceeni, festival de film cluj napoca, lets go digital 2020, tiff 2020

Opinii: