REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri la Festivalul Ceau, Cinema!


     Festivalul de film Ceau, Cinema! de la Timişoara lansează apelul la înscriere în secţiunea competiţională internaţională pentru cea de-a şasea ediţie, care va avea loc între 18 şi 21 iulie 2019.
     Sunt vizate lungmetraje europene de ficţiune, documentar sau animaţie din 2018 şi 2019. Competiţia Ceau, Cinema! oferă un cadru de exprimare cineaştilor din ţările cu minorităţi tradiţionale în regiunea Banatului: Armenia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania, Israel, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria. Sunt eligibile filmele al căror producător unic sau majoritar este dintr-una din ţările menţionate. Selecţionerul competiţiei este criticul de film Ionuţ Mareş.
     Marele Premiu „Răzvan Georgescu” al competiţiei Ceau, Cinema!, decis de un juriu format din trei personalităţi din lumea cinematografiei, este în valoare de 1.000 de euro, oferiţi de Vitas România.      Trofeul va fi acordat regizorului filmului câştigător.
     Filmele din competiţie sunt eligibile şi pentru Premiul Publicului, în valoare de 500 de euro.
     Producătorii sau distribuitorii trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil pe site-ul ceaucinema.ro, unde pot fi găsite toate detaliile despre regulamentul competiţiei.
     Data limită de înscriere este 25 aprilie 2019.
     Cea de-a şasea ediţie a Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 18-21 iulie 2019, la Timişoara şi Gottlob, prima comună din România cu un cinematograf renovat.
     Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.
     Evenimentul este realizat de voluntari, cu susţinerea: Vitas România, Groupama Asigurări, Institutul Francez din Timişoara, Centrul Cultural German din Timişoara, Institutul Polonez din Bucureşti, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş, Teatrul Auăleu, Primăria Gottlob.
     Detalii: www.ciaucinema.ro
(06.02.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ceau cinema timisoara, festival de film, inscrieri film ciau cinema, ionut mares

Opinii: