REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri la Astra Film Festival 2018


     Astra Film Festival, Sibiu pregătește cea de-a XXV-a ediţie care se va desfăşura în perioada 15-21 octombrie 2018 la Sibiu. Pe 5 decembrie 2017 s-au deschis înscrierile pentru ediția din 2018 – regizori, producători şi distribuitori de filme din toată lumea îşi pot înscrie cele mai recente producţii de film documentar cu termen limită până pe 5 martie 2018.
     Se așteaptă înscrierea filmelor de non-ficțiune cu o puternică prezența a punctului de vedere regizoral, atât în ceea ce privește forma cât și tema abordată. Calitățile cinematografice cât și onestitatea abordării subiectului de către regizor sunt foarte apreciate. Sunt binevenite în special documentarele creative și filmele de autor.
     Secţiunile competiţionale în care pot fi înscrise filmele sunt: Internaţional (documentare creative de lungmetraj din toată lumea), Europa Centrală şi de Est (lungmetraje produse în şi despre această regiune), România (filme care fac o radiografie a societăţii româneşti), Student (filme realizate de regizori debutanţi în cadrul unor şcoli de film sau programe de specialitate) și Shorts (scurtmetraj documentar din toată lumea). Filmele înscrise trebuie să fie produse după 1 ianuarie 2017.  
     Astra Film Festival este primul şi cel mai important festival de cinema documentar din România şi unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume, recunoscut pentru selecţia diversă şi inedită de filme, programe tematice, sesiuni de Q&A cu autorii, discuţii panel, masterclass-uri, concerte și evenimente pentru industrie.  Anual, sute de filme sunt prezentate publicului care poate descoperi astfel unghiuri noi de abordare a realității.
     Detalii: www.astrafilm.ro
(07.12.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: astra film sibiu 2018, festival de film documentar, inscrieri astra film festival

Opinii: