REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Începe cea de a doua ediție a Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE


     A doua ediție a Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE se deschide astăzi, la ora 19.30, cu avanpremiera filmului Imaginea de apoi (Polonia, regia Andrzej Wajda), la Sala Teatrului George Ciprian din Buzău.
     În cadrul competiției Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ CEE, publicul va putea urmări filmele finaliste, 30 de proiecții din 17 țări din Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia, Turcia și Israel. Festivalul își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România.
     Juriul este format din personalități ale industriei cinematografice din România și din Europa și este împărțit în trei secțiuni: lungmetraj, scurtmetraj & film studențesc și film documentar. Secțiunea de lungmetraj este jurizată de Maria Obretin, Irina Margareta Nistor și Maria Hengge (Germania), câștigătoare a premiului Long BUZZ, în cadrul primei ediții a BUZZ CEE, cu producția SIN & ILLY STILL ALIVE. Secțiunea Documentar este jurizată de George Kalomenopoulos, Laura Carmen Baron şi Hans-Stefan Heyne (Germania). Pentru secțiunile Scurtmetraj și Film Studențesc, BUZZ CEE a ales un juriu comun, format din Mihai Bauman, George Mihalcea și Andreea Vasile.
     Detalii: www.buzzcee.ro
(04.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andreea vasile, buzz cee 2017, festival de film buzau, maria obretin, nae caranfil

Opinii: