REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Începând de vineri, în cinematografe: ”Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric”


     După premiera națională din cadrul Zilelor Filmului Românesc de la TIFF, Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric, cel mai nou film semnat de Gabriel de Achim, va putea fi văzut începând de vineri în cinematografele din: București (Cinema City Cotroceni, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului, Happy Cinema, Union), Arad (Cinema Arta), Brașov (Cinema City AFI), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Constanța (Cinema City Park), Craiova (Cinema Patria), Iași (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Oradea (Cinema Palace), Pitești (Cinema Trivale), Ploiești (Cinema City Shopping City), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta byCityplex), Sibiu (Cinema Arta, CineGold), Timișoara (Cinema City Shopping City).
Spectatorii se vor putea întâlni cu regizorul și parte din echipa filmului la proiecțiile speciale din:
Oradea – vineri, 1 iulie, ora 18:00 la Cinema Palace,
Arad – vineri, 1 iulie, ora 21:00 la Cinema Arta,
Timișoara – sâmbătă, 2 iulie, ora 19:30 la Cinema City Shopping City,
Brașov – vineri, 8 iulie, ora 19:30 la Cinema City AFI, urmând să mai fie anunțate altele și în alte orașe.
     “Un film fascinant despre suferință și sens” (Cineuropa),Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric | Snowing Darkness povestesc întâmplările prin care trece Teo,un regizor care repetă cu actorii pentru un nou proiect. Subiectul, autobiografic, este derutant încă de la început: frământările unui regizor care pune în scenă o piesă de teatru despre drama pe care o trăiește, după moartea fetiței lui, în urma unei boli incurabile. Pe măsură ce înaintează, povestea compusă din cinci variante de lucru, în care singurele personaje constante sunt el, soția și fetița lor, scoate la suprafață episoade incerte, la limita dintre viață și ficțiune, accentuând dilemele. Frământările apar la fiecare secvență din viața camuflată fie în piesa de teatru, fie în filmul care pare să nu aibă început și sfârșit, ori în detaliile cotidiene care uneori o fac când ambiguă, când comic-absurdă, când insuportabilă.
     Filmul este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului, cunoscut publicului pentru Ultima zi, lansat în 2016 și Visul lui Adalbert din 2011, dar și pentru îndrăgitul serial de televiziune Las Fierbinți pe care îl co-regizează.
     Din distribuța filmului produs de Mandragora fac parte actorii: Bogdan Dumitrache, Anca Androne, Luiza Gherghinescu, Gheorghe Ifrim, Rolando Matsangos și Silvana Mihai, iar scenariul este semnat de Gabriel de Achim și Cosmin Manolache. Adrian Iurchevici este directorul de imagine, muzica originală a filmului a fost compusă de Vlaicu Golcea, iar producătorii filmului sunt Anca Puiu și Smaranda Zărnoianu.
     Filmul a avut premiera mondială în selecția competițională Rebels With A Cause din cadrul celei de-a 25-a ediție a PÖFF - Tallinn Black Nights Film Festival 2021 și este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Dacin Sara și al Societății Române de Televiziune. Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric este produs de Mandragora și distribuit în România de Iadasarecasa și va putea fi văzut de spectatorii din întreaga țară începând de vineri. Parteneri: Carat, Vodafone, UCIN, PublicisGroupe, Zenith Media, DacinSara, WaveMakers, OTP Bank, Cosmopolis, Nestle, Casa Timiș, Borsec, balls., Aqua Carpatica, Groupama Asigurări, Cris-Tim, La Fântâna, Kafune, Aureliana, Novumbythesea, Sloop, Țuca și Asociații. Parteneri media: Radio Guerrilla, TVR, Zile și Nopți, Cinemap, Cinemagia, IQ Ads, Smark, Films in Frame, LiterNet, Ziarul Metropolis, AARC.ro – AllAbout Romanian Cinema, MovieNews, Munteanu Recomandă, CineFan, CineGhid, Radio România Cultural, Spoon Media, Phoenix Media, Happy TV, Antena Play
Detalii: facebook
(28.06.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan dumitrache, gabriel achim, iadasarecasa, mandragora, uneori ninge cu zapada, alteori cu intuneric film

Opinii: