REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmIgor Cobileanski este în preproducție cu ” Afacerea Est”


Regizorul, premiat pentru debutul în lungmetraj cu La limita de jos a cerului, este în pregătire cu al doilea lungmetraj, Afacerea Est.

“O comedie estică cu un pic de dramă”, producția Alien Film (România), producător Iuliana Tarnovețchi, și Just a Moment (Lituania), va începe filmările în a doua parte a lunii iulie 2015.
Afacerea Est este o comedie neagră, plină de umor și situații absurde, care urmărește povestea unei prietenii aparent nepotrivite între Marian și Petro. Confruntați cu sărăcia și lipsa de perspective, devin parteneri de afaceri și pornesc într-o călătorie prin Europa de Est, plină de aventuri, încercând să facă rost de bani pentru a-și îndeplini visul.
Călătoria protagoniștilor îi va conduce în peste 57 de locații, prin gări, trenuri, o închisoare, o fermă de găini și multe altele. Filmările vor dura 24 de zile și se vor desfășura în România, în zone rurale și orașe de provincie din jurul Bucureștiului și Buzăului (Titu, Găești și Urziceni).
Igor Cobileanski, regizor și scenarist al producției, explorează o lume familiară, poveștile și speranțele din viața de zi cu zi a moldovenilor și a vecinilor săi din regiune. “Est-europenii sunt, mai presus de toate, descurcăreți. Aici, fiecare are câte un vis, dar nu întotdeauna și posibilitatea de a-l îndeplini. În ciuda neajunsurilor, oamenii continuă să lupte, păstrând totuși o doză de inocență, sarcasm și tărie de caracter”.
Igor Cobileanski și Alien Film au mai lucrat împreună la producția scurtmetrajului Colecția de arome, premiat la NexT 2014 și selectat în cele mai importante festivaluri internaționale de profil (Locarno, Clermont-Ferrand, Busan și Cairo). Cel mai recent proiect regizat de Igor Cobileanski, serialul Umbre, produs și difuzat în 2015 de HBO România, s-a bucurat de succes la public.
Directorul de imagine al filmului Afacerea Est este Feliksas Abrukauskas, un tânăr DoP din Lituania, cu o experiență de peste 10 ani în industria cinematografică și multe premii pentru imagine în portofoliu.
Filmul este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Centrului Cinematografic Lituanian. Va fi lansat în vara anului 2016 în circuitul festivalier. 
Detalii: alienfilm.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: afacerea est film, alien film, colectia de arome film, igor cobileanski, la limita de jos a cerului film, umbre hbo

Opinii: