REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



ICR Stockholm sprijină participarea Adinei Pintilie la Festivalul de Film de la Göteborg


     ICR Stockholm este pentru a unsprezecea oară partener al Festivalului Internațional de Film de la Göteborg, care se va desfășura anul acesta în perioada 25 ianuarie - 4 februarie. La ediția din acest an, festivalul a selectat patru filme românești: Nu mă atinge-mă  (regia Adina Pintilie, România, Germania, Cehia, Bulgaria, Franța, 2018), care va fi difuzat în cadrul secțiunii VisionairesFotbal infinit (regia Corneliu Porumboiu, România 2018), care va fi difuzat la categoria MastersSă nu ucizi (regia Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga, România, 2018), care va fi difuzat în cadrul secțiunii New Voices, și „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (regia Radu Jude, România, Germania, Bulgaria, Franța, Cehia, 2018), care va fi difuzat la secțiunea Masters.
     Participarea regizoarei Adina Pintilie la festival are loc cu sprijinul ICR Stockholm. Filmul său, Nu mă atinge-mă, câștigător al Ursului de Aur la Berlinale 2018, va fi proiectat de patru ori pe durata festivalului. La granița dintre ficțiune, documentar și artă vizuală, experimentând atât la nivel de conținut, cât și de limbaj cinematografic, filmul este o explorare personală a ideii de intimitate, a nevoii umane de contact autentic.
     După vizionările filmului, Adina Pintilie va participa la o sesiune de Q&A, unde va împărtăşi din experienţele sale şi va răspunde la întrebările publicului.
     Totodată, regizoarea română face parte și din juriul Nordic Competition, cea mai însemnată.
     Detalii: www.giff.se // www.icr.ro
(28.01.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: atinge-ma nu ma atinge film, festivalul international de film de la goteborg, fotbal infinit film, imi este indiferent daca in istorie vom intra ca barbari film, institutul cultural roman stockholm, sa nu ucizi film

Opinii: