REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmICR Madrid organizează Zilele Filmului Românesc 2017


     Institutul Cultural Român de la Madrid și Cinemateca din Barcelona organizează cea de-a șaptea ediție a Zilelor Filmului Românesc în orașele Barcelona (22 martie – aprilie), Valencia (aprilie), Cordoba și Granada (mai) și Murcia (iunie).
     Festivalul debutează pe 22 martie, la Barcelona, cu filmul  Câini, în prezența regizorului Bogdan Mirică, și continuă cu alte 6 lungmetraje: cele două adaptări ale nuvelei „Moara cu noroc” (La moara cu noroc și Orizont), Două lozuri (regia Paul Negoescu),  Ilegitim (regia Adrian Sitaru), Dincolo de calea ferată (regia Cătălin Mitulescu) și Cinema, mon amour (regia Alexandru Belc).
     Zilele Filmului Românesc a programat și un calup de scurtmetraje românești: O noapte în Tokoriki (regia Roxana Stroe),  O faptă bună (regia Andrei Gruzsniczki), Toate fluviile curg în mare (regia Alexandru Badea), Mă cheamă Costin (regia Radu Potcoavă) și 4:15 PM Sfârșitul lumii  (regia Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga).
     Pe lângă proiecțiile cu filme românești, ICR Madrid organizează și un masterclass susținut de Bogdan Mirică la Școala Internațională de Film din Barcelona, pe 23 martie.
     Detalii: ICR


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan mirica, caini film, doua lozuri film, institutul cultural roman madrid, zilele filmului romanesc 2017 spania

Opinii: