REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„I, Tonya” – Oscarul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar


     Reușită pentru filmul I, Tonya la Gala de decernare a Premiilor Oscar. Allison Janney, care  joacă rolul mamei abuzive a patinatoarei Tonya Harding, a câștigat Oscarul la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar. Filmul a fost nominalizat și la categoriile Cea mai bună actriță în rol principal (Margot Robbie) și Cel mai bun montaj. Rolul principal masculin este jucat de actorul de origine română Sebastian Stan, care va veni în România la finalul lunii aprilie pentru American Independent Film Festival.
     I, Tonya, în care Sebastian Stan joacă alături de Margot Robbie şi Allison Janney prezintă povestea  cunoscutei patinatoare Tonya Harding și este unul dintre cele mai lăudate filme ale anului 2017, cu un Premiu Oscar, un Glob de Aur și un premiu BAFTA pentru Allison Janney, alte două nominalizări la premiile Oscar 2018, două la Globurile de Aur și patru la Premiile BAFTA 2018. Filmul va deschide American Independent Film Festival de anul acesta, pe 27 aprilie, şi va fi urmat de un dialog cu Sebastian Stan.
     A doua ediţie a American Independent Film Festival are loc în perioada 27 aprilie – 3 mai 2018, la Cinema PRO şi Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti. Prima ediţie a AIFF a avut loc în septembrie 2017 şi i-a avut ca invitaţi speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly.
     Pornind de la tradiţia marilor filme narative americane, festivalul îşi propune să prezinte o selecţie a celor mai recente producţii independente made in USA, titluri apreciate de critică şi prezentate în circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto.
     American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop și susținut de Catena. Proiectul este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român.
     Detalii: www.filmedefestival.ro // American Independent Film Festival
(06.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: allison janney, american independent film festival, i tonya film, oscar 2018, sebastian stan

Opinii: