REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Horațiu Mălăele, invitat la Caravana Filmului Românesc


     În cea de-a doua zi de proiecții la Amara, Caravana Filmului Românesc (19-23 iulie) l-a invitat pe Horațiu Mălăele, regizorul filmului Funeralii fericite.

     Înainte de vizionarea peliculei, Horațiu Mălăele a avut un bonus pentru spectatori, cu recitalul ”Sunt un orb”. Cu un melon și un microfon, și un text bine ales, actorul a reușit să provoace zâmbete, râs în hohote sau un rictus sarcastic. Aplaudat îndelung, Mălăele a introdus și filmul serii, Funeralii fericite, în care joacă și pe care l-a regizat, pe un scenariu de Adrian Lustig.   
     Spunea Mahatma Ghandi că orice lucru devine perisabil la un moment dat, important e să faci. Filmul acesta este un lucru bine făcut, după părerea mea. Trebuie să-l vedeți până la capăt, pentru că are două finaluri. Este un film despre existența noastră. Toți vrem să ne facem viața cât mai frumoasă, dar vieții puțin îi pasă ce avem noi de gând cu ea. E un film pe care l-am iubit, pe care l-am făcut după ce am făcut un alt film pe care l-am iubit, Nunta mută. Poate va veni vremea să-l vedem și aici.” Actorului i-a plăcut reacția publicului, s-a fotografiat cu spectatorii, a stat de vorbă cu tinerii curioși.
     Caravana Filmului Românesc este proiect coordonat de Roxana Bușu și Mihai Orășanu pentru Asociația CineCultura și MDV Audio Studio, cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România și al Primăriei Amara.
Detalii: caravanafilm.ro
(22.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: caravana filmului romanesc amara 2017, funeralii fericite film, horatiu malaele

Opinii: