REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Girl Power” – artă urbană la feminin


     Pe timpul verii, One World Romania la Școală se mută cu filmele documentare în aer liber. Marți, 11 iulie, Grădina Tranzit (București, strada Gazelei nr. 44) va găzdui premiera națională a filmului Girl Power.
     Regizat de o artistă de graffiti din Praga și unul din filmele selectate la Festivalul feminin de film documentar din Seoul 2017, Girl Power este o călătorie în jurul lumii, dar și primul film documentar despre street art la feminin.
     Proiecția începe la ora 21:00, iar la 20:30 curtea se deschide pentru public. Intrarea la proiecție este liberă, în limita locurilor disponibile.
     Documentarul prezintă artiste de grafitti din cincisprezece orașe – de la Praga la Moscova, Cape Town, Sydney, Biel, Madrid, Berlin, Toulouse, Barcelona și tocmai până în New York. Comunitatea artiștilor de grafitti este dominată de personaje masculine care deseori consideră că această formă de artă nu este pentru fete. Girl Power spune poveștile fetelor care au reușit în această lume masculină a grafitti-ului.
     Detalii: facebook
 
(07.07.2017)

Cuvinte cheie: girl power film, graffiti, one world romania la scoala, street art feminin

Opinii: