REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Gala Premiilor UCIN 2019 are loc la Teatrul Național București


     Cea mai longeviva gală de film din România, Gala Premiilor UCIN, va avea loc pe 27 mai 2019, la Teatrul Național București. Juriul din acest an, prezidat de regizorul Cristi Puiu, a avut o sarcină grea, anul trecut fiind un an care a adus pe ecrane filme care au atras atenția comunității internaționale, aducând și premii importante și dezbateri pe măsură.
     Gala Premiilor UCIN 2019 va pune în scenă un spectacol grandios care gravitează în jurul melodiilor consacrate din filme celebre. Evenimentul se va deschide în acordurile Orchestrei Metropolitane București, condusă de Daniel Jinga, aflat deja la al treilea an de participare la Gala Premiilor UCIN. 
     Spectacolul va aduna în fața publicului cele mai iubite și apreciate personalități ale momentului: Tora Vasilescu, Magda Catone, Mircea Diaconu, Olimpia Melinte, Adrian Titieni, Cristina Cioran, Adrian Nartea, Mihai Bisericanu, Paula Chirila, Ovidiu Lipan Țăndărică, Lora, Adina Pintilie, Iuliana Tudor, Amalia Enache, Nicoleta Nucă, Adrian Nour, Ana Baniciu, Virgil Ianțu, Irina Margareta Nistor, Alina Pușcas, Cosmina Dobrotă, Virginia Rogin, Rodica Negrea, Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Constantin Dogioiu, Ana Ciontea, Silvana Mihai, Nicolae Mărgineanu și Maria Ploae, Paul Negoescu și Denis Ștefan.
     Gazda Galei Premiilor UCIN din acest an va fi Cătălina Grama (alias Jojo), aflată deja la a doua colaborare pentru prezentarea evenimentului. 
     „Festivalurile au devenit extrem de importante pentru tinerii cineaști, sunt promovați altfel după ce participă la un festival, cariera lor înflorește, punctajul festivalier îi ajută în concursurile cinematografice să câștige sprijin financiar și să își promoveze viitoarele proiecte”, – a declarat Laurențiu Damian, președinte UCIN. Sprijinirea și promovarea cineaștilor români este principalul obiectiv al UCIN, uniunea susținând participarea membrilor UCIN în cadrul unor organisme cinematografice internaţionale, la festivaluri cinematografice, conferinţe, reuniuni de lucru, alte manifestări importante de specialitate din ţară sau străinătate. De asemenea, UCIN susţine programe de formare şi perfecţionare profesională în ţară şi străinătate, iniţiază acţiuni pentru protejarea şi perpetuarea memoriei personalităţilor, care au adus o contribuţie importantă la dezvoltarea şi afirmarea cinematografiei naţionale şi internaţionale. „Tânăra generație este așteptată și primită cu brațele deschise în uniune, pentru că viitorul cinematografiei depinde de ea și cea mai mare realizare a unui profesor este să fie întrecut de elevii săi”, – a mai adaugat presedintele UCIN, Laurențiu Damian.
     Asociația Cineaștilor din România a luat naștere în anul 1963, la inițiativa unor cineaști legendari precum Victor Iliu, Ion Popescu Gopo, Mihnea Gheorghiu, Liviu Ciulei, Paul Călinescu și Mircea Drăgan. In 1990, asociația a devenit Uniunea Cineaștilor din România, iar din 1972, Uniunea a început să decerneze anual premii, în cadrul Galelor UCIN, recompensând performanțele cinematografice din anul anterior.
     Gala Premiilor UCIN 2019 este un eveniment organizat de Uniunea Cineaștilor din România în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, producător Revolver Events.
     Detalii: www.ucin.ro // www.facebook.com/pg/GalaPremiilorUCIN
(26.05.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: gala premiilor ucin pentru 2018, premii filme romanesti 2018, teatrul national bucuresti, uniunea cineastilor din romania

Opinii: