REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Gala Centenarului Filmului Românesc


     Centenarul Filmului Românesc încheie caravana dedicată reunirii simbolice a regiunilor istorice ale României Mari, prin Gala din 18 decembrie 2019. Evenimentul va avea loc la Ateneul Național din Iași, va începe la ora 19:00, și va avea ca invitați zeci de personalități din lumea cinematografiei, primarii localităților prin care a ajuns proiectul, parteneri, jurnaliști și consultanți din cinema.
     Proiectul a fost lansat pe 3 februarie 2018, în anul Centenarului, la Iași, de către două asociații nonguvernamentale: ARTIS din Iași și AO MIA din Chișinău. Proiectul s-a desfășurat în România, în Republica Moldova și Cernăuți, cu invitați ai cinematografiei românești și cu proiecții ale filmelor alese de experții proiectului: Bujor T. Rîpeanu, Irina-Margareta Nistor și Cristian Mungiu.
     În cadrul Galei Centenarului Filmului Românesc vor fi lansate cartea și filmul documentar despre proiectul celor 100 de filme, cu episoadele desfășurate, starea cinematografiei și a publicului, precum și întreaga poveste, pe repede înainte a inițiativei celor două asociații de pe ambele maluri ale Prutului. Printre invitații galei sunt: Irina-Margareta Nistor, Vlad Ivanov, Ileana Popovici, Stere Gulea, Vlad Rădescu, Ioana Pavelescu, Ion Sapdaru, Ovidiu Niculescu, Daniel Busuioc, Adrian Păduraru, Teodor Corban ș.a.
     Rezervările pentru eveniment se fac pe site-ul www.cinemaiasi.ro sau direct la casieria Ateneului Național din Iași. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
     La Gala Centenarul Filmului Românesc, va avea loc proiecția scurtmetrajului Cadoul de Crăciun, în regia lui Bogdan Mureșanu. Producția a fost desemnată Cel mai bun scurtmetraj european, la cea de-a 32-a ediția a premiilor Academiei de Film Europene (EFA).
     Intrarea la eveniment este liberă, pe bază de rezervare.
     Centenarul Filmului Românesc este un proiect desfășurat în cadrul programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași (2017-2020).
     Detalii: 100filme.ro
(14.12.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: centenar primaria iasi, centenarul filmului romanesc, gala centenarul filmului romanesc iasi

Opinii: