REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilmul de prezentare al Cinematografului Studio din Timișoarei


     În încheierea Festivalului Filmului Francez de la Timișoara, au fost prezentate, într-o ceremonie oficială, primele imagini ale proiectului de arhitectură privind reamenajarea Cinematografului Studio, ce va deveni Cinematograful de Artă al orașului, până în anul 2021.
     Viitorul Cinematograf de artă va cuprinde 2 săli de proiecție de 198 locuri și respectiv 64 de locuri, spațiu de co-work pentru profesioniști în domeniu și pentru coordonarea festivalurilor de film, spațiu expozițional, cafenea, un mic spațiu de vânzare filme, cărți și reviste de cinema și roof-top cu cafenea și ecran în aer liber.
     „Noul Cinema Studio va fi mai mult decât însumarea unor săli de cinema reamenajate, care să deservească exclusiv proiecției de filme. Se dorește crearea unui spațiu viu, animat care să strângă o comunitate în jurul lui atât prin programul asigurat în paralel în cele 2 săli de proiecție, prin cursurile tematice, workshop-urile, expozițiile, cafeneaua, cine-shopul și evenimentele permanente ce le va găzdui”, declară reprezentanții partenerilor implicați în proiect.
     Spațiul va funcționa ca un hub cultural de tipul art house, care va deservi și domeniile conexe cinematografiei: producție de film, documentar, animație, jurnalism, multimedia, fotografie, sound design etc. 
     În acest moment, proiectul se află în faza de realizare a studiilor de soluție și a  expertizelor tehnice necesare proiectării, care împreună cu studiile DALI și PT se vor finaliza în luna noiembrie, urmând ca în primăvara anului viitor să se înceapă lucrările de renovare.
     Proiectul de arhitectură este realizat de Atelier 21, va fi plătit de Compania Groupama și ulterior donat Primăriei Municipiului Timișoara pentru a-l implementa până în anul 2021.
     Expoziția cu imagini și planuri ale viitorului Cinema Studio poate fi vizionată începând cu data de 15 mai la Centrul de Informare Turistică, de pe strada Alba Iulia, nr. 2. Filmul de prezentare al conceptului de arhitectură a fost realizat de biroul de arhitectură Atelier 21, împreună cu regizorul Florin Iepan.
     Detalii:  www.facebook.com/CinemaStudioTimisoara
 
(14.05.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: art house cinema, cinema studio timisoara, festivalul filmului francez timisoara

Opinii: