REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilmele din competiția KINOdiseea 2018


     Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc la București, în perioada 8-13 noiembrie. Nouă filme se vor afla în competiție pentru trofeul festivalului.
     Filme de lungmetraj și calupuri de scurtmetraje pentru copii vor fi proiectate anul acesta la Cinema Eforie, Cinema Gloria, Cinema Pro, precum și în mai multe școli din Sectorul 3.
     Gala de deschidere a celei de-a 10 ediții va avea loc pe 8 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Pro, cu avanpremiera animației Colț Alb, în regia lui Alexandre Espigares. Filmele pe care KINOdiseea le propune publicului anul acesta sunt în premieră națională, unele dintre ele fiind dublate live sau subtitrate.  
     Lungmetrajele din programul Kinodiseea 2018 sunt: Vitello (Danemarca, 2018, regia Dorte Bengston), Copiii lui Genghis (Mongolia, 2017, regia Zolbayar Dorj), The Breadwinner/Parvana – O copilărie în Afganistan (corpoducție Irlanda, Canada, Luxemburg, 2018, regia Nora Twomey, producător executiv Angelina Jolie), The Falcons/Șoimii (Islanda, regia Bragi Thor Hinriksson), Supa Modo (Germania, Kenya, regia Likarion Wainaina), Los Bando (Norvegia, Suedia, regia Christian Lo), „Captain Morten and The Spider Queen/Căpitanul Morten și Regina Păianjen (Irlanda, Estonia, Belgia, regia Kaspar Jancis, Riho Unt și Henry Nicholson) și The Little Witch/Micuța Vrăjitoare (Elveția, Germania, regia Michael Schaerer).
     În afara competiției, filmul pentru copii Străjerii (regia Liviu Mărghidan) va avea parte de o proiecție specială, urmată de o întâlnire cu echipa care a lucrat la primul lungmetraj românesc cu și despre copii de după 1989.
     Ca în fiecare an, KINOdiseea va avea și ateliere cu participare gratuită pentru cei mici, unde cursanții vor învăța, printre altele, tainele actoriei și ale regiei de film, ale realității virtuale sau scenografiei de film. Programul complet al atelierelor va fi disponibil pe kinodiseea.ro. AaRC a realizat un reportaj la atelierul de actorie de la ediția de anul trecut, când trainer-i au fost Diana Cavallioti și Ioana Flora
     Gala de Premiere a festivalului va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Eforie și va fi urmată de un film surpriză.
     Festivalul Internațional de Film KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România, finanțat de Primăria Sector 3.
     Detalii: www.kinodiseea.ro
 
(23.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ateliere pentru copii, festival de film pentru copii, kinodiseea 2018, strejarii film

Opinii: