REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Filme românești, la Thessaloniki International Film Festival 2017


     Festivalul Internațional de Film de la Thessaloniki a avut loc în perioada 2-12 noiembrie 2017 și a prezentat câteva filme românești recente și clasice în cadrul secțiunii Balkan Survey, al cărei programator este Dimitris Kerkinos.
     Balkan Survey prezintă în fiecare an o selecție a celor mai importante producții din zona Balcanilor, ediția 2017 cuprinzând 15 filme de scurt și lungmetraj care arată varietatea tematică și stilistică a acestei regiuni. Secțiunea a fost completată de un program tribut intitulat „From Words to Images: Balkan Literature and Cinema” („De la cuvinte la imagini: literatură și cinema balcanic”), în care au fost incluse 11 filme care au la bază texte importante ale literaturii balcanice.
     La Balkan Survey au putut fi văzute trei lungmetraje românești Charleston (regia Andrei Creţulescu), Ana, mon amour (regia Călin Peter Netzer), Soldații. Poveste din Ferentari (regia Ivana Mladenovic) și scurtmetrajul Cumulonimbus (regia Ioana Mischie).
     Moromeții (regia Stere Gulea) și Nunta de piatră (regia Mircea Veroiu și Dan Pița) au fost incluse în programul „From Words to Images: Balkan Literature and Cinema”.
     Detalii: Thessaloniki International Film Festival
(12.11.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana mon amour film, charleston film, cumulonimbus film, morometii film, nunta de piatra film, soldatii film, thessaloniki iff 2017

Opinii: