REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Filme româneşti la HBO în iunie


     La linia de start a programului pentru luna iunie, HBO a aliniat producţii americane de succes, ca Jack şi Uriaşii, în regia lui Bryan Singer, Trage tare şi te scoţi, cu Mark Whalberg şi Dwayne Johnson, sau Captură la dublu, cu Sandra Bulock şi Melissa McCarthy, dar şi multe filme româneşti.
Avem premieră cu Déjà vu (2013), regizat de Dan Chişu, cu Ioana Flora în rolul principal. Tot în premieră intră La limita de jos a cerului (2013), regizat de Igor Cobileanski după un scenariu de Corneliu Porumboiu. În rolurile principale sunt Igor Babiac, Sergiu Voloc, Ela Ionescu.
Rămân în programul din iunie filme care au avut deja premiera la HBO: Câinele japonez (2013), regizat de Tudor Jurgiu, cu Victor Rebengiuc şi Şerban Pavlu, Love Building (2013), regizat de Iulia Rugină, care a primit Premiul Opera Prima UCIN, Poziţia copilului (2013), regizat de Călin Peter Netzer, premiat cu Marele Trofeu UCIN, Rocker (2013), regizat de Marian Crişan, Roxanne (2013), debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, şi Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism (2013), scris şi regizat de Corneliu Porumboiu.
Aşa cum ne-a obişnuit, HBO susţine documentarul românesc şi scurtmetrajul. În luna iunie avem posibilitatea să revedem Maria (2013), un documentar realizat de Claudiu Mitcu, Un gând, un vis, Doyle...şi-un pix (2012), realizat de Bogdan Ilie-Micu, jurnalul unei călătorii cu motocicleta din România până în Mongolia, Anul Dragonului (2013), realizat de Adina Popescu şi Iulian Manuel Ghervas, despre comunitatea de chinezi din România.
Scurtmetrajul românesc e reprezentat de Bad Penny (2013), regizat de Andrei Creţulescu, cu Dorian Boguţă, Şerban Pavlu şi Andi Vasluianu, Şanţul (2012), regizat de Adrian Silişteanu, cu Adrian Titieni şi Gabriela Popescu, şi premiera lunii mai - 12 minute, regizat de Nicolae Constantin Tănase.
 

Cuvinte cheie: deja vu, film romanesc, hbo romania, la limita de jos a cerului

Opinii: