REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Filme românești la Festivalul de Film de la Karlovy Vary 2018


     În perioada 29 iunie – 7 iulie 2018, va avea loc cea de-a LIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, Republica Cehă, unde au fost selecţionate două filme româneşti: Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, în regia lui Radu Jude (premieră mondială în competiţia oficială), şi Nu mă atinge-mă, în regia Adinei Pintilie (Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de la Berlin).
     Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary prezintă anual aproximativ 150 filme din toată lumea. Cu excepția retrospectivelor, toate filmele sunt premiere în Republica Cehă, unele fiind prezentate chiar în premieră europeană, internațională sau mondială.
     Institutul Cultural Român de la Praga sprijină participarea la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary a actriţei Ilinca Manolache şi a editorului de imagine, Cătălin Cristuţiu (Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari), precum şi a producătoarei Bianca Oana şi a actorilor Laura Benson şi Tomas Lemarquis (Nu mă atinge-mă).
     Detalii: ICR
(27.06.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina pintilie, festivalul de film karlovy vary 2018, imi este indiferent daca vom intra in istorie ca barbari film, nu ma atinge-ma film, radu jude

Opinii: