REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Filme regizate de femei la American Independent Film Festival 2018


     Două filme remarcabile ale cinematografiei independente americană, realizate de regizoarele Chloé Zhao şi Kelly Reichardt: The Rider și Certain Women, sunt în selecția de anul acesta a American Independent Film Festival (27 aprilie – 3 mai).
     Apreciat de critici şi premiat la Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes anul trecut, The Rider, regizat de Chloé Zhao, este portretul atent şi emoţionant al unui tânăr, Brady, fost călăreț de rodeo și, acum, îmblânzitor de cai, care se reface după un accident. Folosind actori non-profesioniști și inspirându-se din povestea vieţii protagonistului Brady Jandreau, Zhao construieşte, cu autenticitate delicată, un portret liric al omului și al naturii.
     Kelly Reichardt a fost o prezență constantă la Festivalul de Film Sundance încă de la primele sale filme de lung metraj. Acţiunea din Certain Women (Premiul pentru cel mai bun film al Festivalului BFI din Londra), care are loc într-un orășel din Montana, se bucură de interpretări remarcabile a trei vedete care portretizează trei femei aflate în momente definitorii ale vieților lor. Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart, Lily Gladstone.
     Festivalul American Independent Film Festival i-a avut anul trecut ca oaspeţi pe Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, iar în acest an facilitează întâlnirea publicului român cu Sebastian Stan, cel mai de succes actor american de origine română.
     Proiecţiile din festival au loc la Cinema Pro și la sala de cinema a MȚR.  American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop, susținut de Catena, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și UPC România. Proiect cultural finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Parteneri: Qreator by IQOS, Institutul Cultural Român, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, RoImage, InterCom Film, Voodoo Films, Eventbook, Our Big Day Out, Asociația Sister.
Detalii: facebook
(30.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: american independent film festival 2018, certain women film, sebastian stan

Opinii: