REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilme documentare și știri în Era „post-adevăr”


     În Era „post-adevăr”, Astra Film Festival 2017 propune două programe menite să pună sub lupă problema adevărului în filmul documentar și în spațiul mediatic. Documentarul a devenit cunoscut ca un gen cinematografic care reda cel mai bine realitatea. În contextul în care producția de film documentar a devenit tot mai răspândită în ultimele două decenii, iar regizorii utilizează o serie întreagă de mijloace cinematografice, întrebările si discutiile legate de adevăr sau neadevăr în documentar s-au înmulțit.
     La AFF, pe 21 octombrie, ora 15, la Auditorium, Ruben Vermeesch, regizor și producator independent din Belgia va aduce în discuție întrebarea: de ce regizorii de film independenti sunt atrași de mockumentare?
     Odată cu schimbarea peisajului mediatic și a canalelor de informare dinspre presa scrisă spre online, publicul a migrat de la jurnalismul clasic la social media. Viteza cu care se răspândește informația a crescut, iar în această situație nouă manipularea devine foarte facilă. La discutia panel din 18 octombrie vor participa Marian Voicu, jurnalist și regizor, în calitate de moderator, Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România și Yevhen Fedchenko, director al Școlii de Jurnalism Mohyla (UKMA), co-fondator și redactor-șef la stopfake.org, care vor aborda cele mai bune soluții împotriva atacurilor fake news.
     De 24 de ani, AFF este o platformă dedicată filmului documentar, care aduce la Sibiu cele mai actuale și mai importante titluri din domeniu din lume. Ediția de anul acesta întâmpină publicul  cinefil cu o colecție de peste 130 de filme, discuții cu specialiști din producția de film, concerte și evenimente VR și full dome.
     Detalii: Program secțiunea Post-Truth
(04.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: astra film sibiu 2017, fake news, festival de film documentar, post adevar, sectiuni tematice

Opinii: