REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestivalul One World România 2015 - Kino-Maidan


Festivalul internaţional de film documentar dedicat drepturilor omului One World România ajunge la cea de-a opta ediţie (16-22 martie). 

     Festivalul One World România este organizat de Asociaţia One World România, alături de Centrul Ceh Bucureşti, şi se bucură de susţinerea Programului Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung. 
În 2015, motto-ul festivalului este 
kino-maidan – locul de unde pleacă privirile documentariştilor şi către care se întorc filmele lor - la Bucureşti, ca la Sao Paulo sau la Kiev, pe 5 continente. 
Aflat la evenimentul de lansare a colecţiei “Documentarele One World România”, care conţine dvd-ul “Sahia Vintage”, Alexandru Solomon ne-a explicat de ce au ales acest motto pentru ediţia 2015 a festivalului.

Filmele sunt împărţite în secţiuni tematice: o secţiune despre ”Golanii” care revendică democraţia tocmai acolo unde pare să-şi fi pierdut busola, una despre “Capitalismul sălbatic” instalat în fostele ţări comuniste, o secţiune dedicată “Trecerii delicate de la adolescenţă la maturitate”.
Proiecţiile sunt programate la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco şi Muzeul Ţăranului Român. Deschiderea oficială va avea loc pe 16 martie, la Cinema Pro.
 Detalii: www.oneworld.ro / facebook  


Cuvinte cheie: alexandru solomon, documentare despre drepturile omului, kino maidan, one world romania 2015

Opinii: