REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestivalul Filmului European 2015: Producţia şi coproducţia de film în Europa


Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Filmului European (7-14 mai) a propus, pentru prima dată, o discuţie despre producţia şi coproducţia de film în Europa.

     Evenimentul cu focus pe Republica Moldova şi Ucraina, realizat cu sprijinul EUNIC Global, a prilejuit întâlnirea mai multor cineaşti din România, Austria, Republica Moldova şi Ucraina.
La discuţia găzduită de Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” au participat Valeriu Jereghi, regizor şi scenarist Republica Moldova, Ada Solomon (Premiul Eurimages pentru coproducţie europeană în 2013), actriţa Cristina Flutur, Alex Trăilă (producător / consultant), Oleg Diordiev, producător Republica Moldova, Michaela Ronzoni, regizor şi producător Austria, Antony Jacobson, regizor şi producător Austria, Slawomir Dembinski, regizor Polonia, Olga Zhurzhenko, regizor şi producător Ucraina.
Deschiderea discuţiei a fost făcută de Laura Baron, prorector Relaţii Internaţionale UNATC, şi de Norbert Andor de la Institutul Francez din Bucureşti, care a şi moderat dezbaterea.
S-au pus în discuţie probleme legate de producţia de film şi finanţare, modalităţile de afirmare a tinerilor cineaşti, experienţa personală a cineaştilor, despre posibilităţile de coproducţie între ţările participante.
Evenimentul din cadrul Festivalului Filmului European a fost organizat de Institutul Cultural Român şi Institutul Francez din Bucureşti, care are preşedinţia EUNIC România în 2015, cu sprijinul UNATC şi AaRC.ro.
Detalii: ffe.ro

 
 
 
 Galerie Foto

Cuvinte cheie: festivalul filmului european 2015, institutul cultural roman, institutul francez bucuresti, productia si coproductia de film in europa, unatc

Opinii: