REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestival de Film Românesc la Londra, între 18 și 22 aprilie 2018


     În perioada 18 – 22 aprilie 2018, la Londra se desfășoară cea de a XIV-a ediție a Festivalului de Film Românesc, sub titlul „Inimi dispărute”. Proiecțiile au loc în spațiul cunoscutei săli de cinema din centrul Londrei – Curzon Soho.
     Festivalul prezintă producţii cinematografice românești de excepție: Pororoca (regia Constantin Popescu),  Breaking News (regia Iulia Rugină), Ana, mon amour (regia Călin Peter Netzer), Marița (regia Cristi Iftime) și Charleston (regia Andrei Creţulescu).
     Vor fi prezenți la proiecțiile londoneze regizorii Cristi Iftime (Marița) și Andrei Crețulescu (Charleston), actorul Bogdan Dumitrache (Pororoca) și producătorii Bogdan Crăciun (Breaking News), Oana Iancu (Ana, mon amour) și Codruța Crețulescu (Charleston). Sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu invitații speciali din România sunt găzduite de jurnaliștii britanici Ian Haydn Smith și Mike Phillips.
     „FFR este o iniţiativă independentă, non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări. Managementul festivalului este asigurat de compania britanică de consultanță artistică Profusion International. Suntem o organizație independentă, un mic grup de persoane pasionate și dedicate muncii lor, care țin să prezinte, an de an, un regal cinematografic românesc în Marea Britanie. Scopul Festivalului de Film Românesc de la Londra este să comunice cu publicul, un public deschis, căruia îi face plăcere să celebreze succesul filmului românesc”, spune Ramona Mitrică, directorul festivalului.
     Detalii: www.rofilm.com
(13.04.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: charleston film, festival de film romanesc londra 2018, marita film, pororoca film, ramona mitrica

Opinii: